27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.si1+1=2FOTO: Danes tečemo za zasavske bolnike z rakom

FOTO: Danes tečemo za zasavske bolnike z rakom

Že v dopoldanskih urah je bila nova tartanska steza hrastniškega stadiona polna tekačev. Od vrtečanov, osnovnošolcev do entuziastov, ki so s tekom ali pa tudi s sprehodom pokazali podporo vsem, ki so se ali se še borijo z zahrbtno boleznijo. Vse do 19. ure se jim lahko pridružite tudi vi. 

Simpatične dame v oranžnih majicah, ki predstavljajo svojevrstne bojevnice, so spodbujale obiskovalce in jim v zahvalo na roke obesile oranžno zapestnico. Za pogum in dobro voljo, bi rekli.

Tokrat prvič Humanitarni tek poteka v Hrastniku, je povedala predstavnica organizatorjev Lavra Izgoršek (DPM Trbovlje). Začetnik humanitarnih tekov Igor Gošte, ki je s prvim tekom simbolično odtekel 50 krogov za svojih 50 let, bo skupaj s prijateljico tekačico Hrastničanko Sabino Karaman tekel 11 ur. Od jutra do večera.

Prideš, nameniš kakšen evro in odtečeš ali prehodiš kakšen krog

Sodelovanje v akciji je zastavljeno tako, da udeleženci pri vhodu v posebno, za to namenjeno zbiralno posodo, vstavijo svoj prispevek, nato pa na prenovljeni podlagi Športnega parka na Logu odtečejo, nekateri se tudi sprehodijo ter na ta način pomagajo storiti spodbudne korake v smeri pomoči soljudem domačega območja.

 

SORODNI ČLANKI:

Tartanska podlaga začetek, nadaljevanje bo zaprtje za promet in nova pešpot

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X