-1 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.si1+1=2FOTO: Če bo šlo vse po planu, prihodnji mesec že v novih...

FOTO: Če bo šlo vse po planu, prihodnji mesec že v novih prostorih

Dobra novica za vse, ki radi zahajate v knjižnico. V Zagorju si namreč že več let prizadevajo za povečanje prostorskih kapacitet osrednje knjižnice in zaključno dejanje je tik pred ciljno ravnino. 

“Veliko je bilo potrebnih besed, razmišljanj, načrtovanj in dela, da smo v teh zahtevnih časih skupaj z Občino Zagorje ob Savi pristopili k izvedbi investicije za pridobitev novih prostorov mladinskega oddelka zagorske knjižnice in s tem naredili ključne korake v razvoju knjižnice kot sodobnega kulturnega, informacijskega, izobraževalnega in socialnega stičišča lokalne skupnosti,” navdušeno poroča direktor knjižnice Matej Strgaršek. Knjižničarjem se uresničuje želja in že letošnje poletje bodo novi prostori mladinskega oddelka Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi nared za nove zgodbe, ki jih boste lahko prebirali skupaj s knjižničarji.

Da bo selitev izpeljana čim boljše in čim hitreje pa še nekaj informacij:

Gradnja mladinskega oddelka osrednje knjižnice je v zaključni fazi, zato vas v Zagorju vabijo, da si ta mesec izposodite nekoliko več gradiva, saj bo matična knjižnica zaradi selitve za obiskovalce predvidoma od 4. do 15. 7. 2022 zaprta.

Da kljub selitvi ne bi ostali brez poletnega čtiva, bodo v obdobju zaprtja matične knjižnice izposojo gradiva bralcem omogočili v enoti Kisovec in enoti na Izlakah, ki bosta v omenjenem obdobju obratovali s prilagojenim odpiralnim časom in sicer:
ENOTA KISOVEC

torek: 11.30 – 19.00
sreda: 11.30 – 19.00
petek: 7.30 – 15.00
in

ENOTA IZLAKE

ponedeljek: 11.30 – 19.00
četrtek: 11.30 – 19.00

“Če bo šlo vse po načrtih, nas boste konec meseca julija že lahko obiskali v novih prostorih,” še zaključi Strgaršek, ki skupaj s sodelavci že viha rokave in pripravlja vse za selitev in veliko odprtje dodatnih prostorov knjižnice.

Dobili bodo prireditveni prostor, časopisno in študijsko čitalnico …

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...