22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2FOTO: 500 šolarjev spoznalo lokalna društva

FOTO: 500 šolarjev spoznalo lokalna društva

V Osnovni šoli Trbovlje je včeraj 500 učencev v okviru akcije »NVO gre v šolo« spoznavalo številne zanimive dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo lokalna društva in zavodi.

Učenci so se lahko med drugim preizkusili v klekljanju, peki peciva, se zavrteli v ritmih sambe in si ogledali, kako poteka delo gasilcev. Svoje spretnosti so jim prikazali trboveljski karateisti, ogledali so si lahko starodobna vozila in še marsikaj. Koordinator akcije v zasavski regiji je ZLHT Regionalni center NVO.

Akcija »NVO gre v šolo« je vsekakor zanimiva za učence, saj so se v tem dopoldnevu udeležili različnih delavnic, ki jih pripravljajo člani različnih društev: »verjamem, da je bilo to dopoldne za njih posebna izkušnja, saj so se učili na drugačen način, tudi s praktičnim delom,« je povedala ravnateljica OŠ Trbovlje Klementina Šuligoj.

Z nekaterimi prijavljenimi društvi OŠ Trbovlje sicer vsako leto sodeluje, na seznamu pa so tudi društva, s katerimi še niso sodelovali. »Ker so si delavnice ogledali tudi učitelji, sem prepričana, da bodo ob tem že razmišljali kako vključiti posamezne predstavitvene delavnice v svoje učne ure. Učitelji se zavedajo, da je lahko praktična predstavitev vsebine veliko bolj uspešna za trajno znanje, kot delo z učbenikom in zvezkom,« je poudarila Šuligojeva.

Fotogalerija:

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...