0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoEvropark bogatejši za fitnes, letos še druge novosti

Evropark bogatejši za fitnes, letos še druge novosti

Novo postavljene fitnes naprave obiskovalci Evroparka že pridno uporabljajo, njihova uradna otvoritev pa bo aprila.

Zavod za šport Zagorje je po besedah zagorskega župana Matjaža Švagana za to novo pridobitev v Evroparku odštel dobrih 24.300 evrov, od tega je skoraj 10.000 evrov primaknila Fundacija za šport.

Letos zagotovo tudi ‘pump track’

Letos bodo v Evroparku postavili tudi obljubljani ‘pump track’, to je kolesarski poligon z
grbinami, dolinami in naklonskimi zavoji.
Investitor projekta, ki bo stal 71.000 evrov, bo Kolo klub, del sredstev, to je 30.000 evrov, pa bo prispevala Fundacija za šport.

Za sofinanciranje Fundacije za šport so v Zagorju prijavili 6 projektov, je povedal Švagan, med projekti za Evropark so poleg fitnes naprav in ‘pump tracka’ načrtovani tudi postavitev ograje okrog pomožnega nogometnega igrišča in zabojnikov za garderobe. Ali bodo lahko vse projekte izpeljali letos, pa je odvisno od pridobljenih sredstev.

“Pričakujemo, da bo Evropark z novim vodstvom dobil novo energijo. Vse politične stranke so se strinjale, da Zavod za šport Zagorje ostane ravno zaradi obsega športnih dejavnosti v občini,” pravi Švagan.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...