5.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoEuropark gratis dobil veliko zemljišče

Europark gratis dobil veliko zemljišče

Zagorju država podarila 18 hektarjev površin. Ureditev območja okoli Europarka se nadaljuje.

Zagorska občina je tik pred koncem leta prejela pogodbo Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS (SKZGRS), da se 18 hektarjev površin v Europaku, do sedaj še v lasti sklada,  prenese v last občini Zagorje.

Gre za brezplačen prenos, s katerim je občina pridobila veliko zemljišče – čez palec naj bi šlo za vrednost 1,5 milijona evrov, je dejal direktor občinske uprave Rudi Medved, uradna cenitev pa v tem primeru ni bila potrebna, so nam pojasnili na SKZGRS.

 

Takšen prenos je nekaj običajnega

Da gre za 'unikum', da takšnega prenosa še ni bilo, so zatrdili na zagorski občini. Simona Žovlje iz Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS pa je zgodbo predstavila malo drugače. Sklad izvaja neodplačne prenose na občine po več različnih zakonih in v konkretnem primeru so bila zemljišča prenesena na podlagi Zakona o Skladu, za kar je bila v postopku zbrana tudi vsa zahtevana dokumentacija. 'Sklad tovrstne prenose izvaja permanentno, glede na podane vloge občin in popolno dokumentacijo, zato opisan primer nikakor ni osamljen,' je razložila Žovljetova.

zagorje

S pridobljenim zemljiščem je občina že upravljala in že od leta 2004 dobro skrbela zanj, ravno zato je zemljišče, ki je tudi del Europarka sedaj v dobri kondiciji, poudarjajo na občini.  Kot lastnica, lahko občina nadaljuje z opremljanjem infrastrukture zagorskega Europarka.

V novopridobljeno zemljišče spada tudi zagorsko letališče, ki se bo na osnovi pobud postopoma uredilo. Zanj se pripravljajo velike zamisli. Več kmalu na ZON.si.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...