-- OGLAŠEVANJE --

Eno leto kasneje: ‘stari grehi’ ostajajo

Trboveljčani se bodo čez mesec dni spet podali v akcijo in čistili mesto. Lani je okoli 1500 sodelujočih zbralo več kot 1.600 kilogramov odvrženih odpadkov. Pohvalno. A 'stari grehi' tudi po enem letu nedotaknjeni ostajajo na istih mestih.

-- OGLAŠEVANJE --

Imajo čistilne akcije učinek, smo na občini Trbovlje spraševali že ob lanski akciji, kjer so nam takrat povedali, da so z vidika osveščanja zelo pozitivne. Na divjih odlagališčih v občini pa je žal vse po starem.

Stari yugo tudi po enem letu na istem mestu

Šli smo po sledeh lanskih najdb in glej ga zlomka … stari rjaveči yugo je tudi po enem letu od opozarjanja pristojnih še vedno na istem mestu, v gozdu, tik pod cesto v Kleku. V lanskem skupnem odgovoru so nam občina Trbovlje, Komunala Trbovlje in redarji odgovorili, da je odstranitev zapuščenih vozil delo za republiške inšpektorje.

Inšpektorji niso prejeli prijave

Zato smo se tokrat obrnili na Ministrstvo za okolje in prostor, kjer so nam povedali, da Inšpektorat RS za okolje in prostor glede zapuščenega vozila v Kleku ni prejel nobene prijave.

Postopek je jasen, po prejeti prijavi mora inšpektorat dati odločbo lastniku vozila, da ga odstrani. Če ne ugotovijo, kdo je lastnik vozila, breme pade na lastnika gozda ali zemljišča, na katerem je zapuščeni avto. Upravljalec obrata za razstavljanje vozil mora brezplačno prevzeti izrabljeno motorno vozilo, katerega oddajo odredi inšpektor, pristojen za varstvo okolja.

SORODNI ČLANKI:

Rjaveči yugo kazi podobo Kleka

V gozd namesto na deponijo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --