19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoEn za drugim kar v rdečo, kup kazni že napisali

En za drugim kar v rdečo, kup kazni že napisali

Najhuje je v jutranjih in popoldanski konicah, ko se truma vozil odpravlja iz Trbovelj in popoldan nazaj v mesto.

Dve gradbišči, kjer trenutno preurejajo trboveljsko vpadnico, sta razlog za dva dodatna, začasna semaforja.

Ne upoštevajo predpisov

Vozniki pišejo na uredništvo, da nekateri sploh ne upoštevajo predpisov. Vozijo v oranžno, mnogi tudi v rdečo luč. Na drugi strani se zgodi, da namesto kolone vozil, v pravilno zeleno luč lahko spelje le avtomobil ali dva. “To, kar se dogaja zadnje čase ne pelje nikamor!” nas danes znova opozori Franc, ki se vsak dan v jutranji konici odpelje v službo izven mesta.

Policisti so prisotni vsak dan, zagotavlja trboveljski komandir Aleš Oberčkal, ki problem pozna. Vse večji je kup napisanih kazni, prav vsako minuto pa policisti ne morejo biti prisotni, doda.

Policisti pozorni na 3 gradbišča

V Trbovljah so odprte 3 “fronte” gradbišč, na katere morajo biti posebej pazljivi tudi policisti. Najbolj spremljajo gradbišče na Keršičevi, pojasni Oberčkal, ker gre za varnost otrok. Kolikor jim dopušča čas, pa se odpeljejo tudi po vpadnici do cementarne.

Zastoji pa niso le zaradi prekrškarjev, še poudari komandir, saj je gradbišče živo, in ko obračajo delovni stroji, odvažajo material in dostavljajo robo, nastane kratkočasna popolna zapora, ki naredi zmešnjavo v prometu. “Razumem, da je neprijetno, sploh če se ti mudi v službo, ali kam drugam, a prosimo vse udeležence v prometu, da so razumevajoči in strpni,” in še obljubi, da bodo še naprej pozorno sledili voznikom, ki ne upoštevajo prometne signalizacije.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...