1.1 C
Trbovlje
četrtek, 9. februarja 2023
ZON.siAktualnoElektro bo postavil nove sončne elektrarne - med prvimi štirimi ena tudi...

Elektro bo postavil nove sončne elektrarne – med prvimi štirimi ena tudi v Zasavju

Elektro Ljubljana je že začel z izgradnjo lastnih sončnih elektrarn, ki jih planirajo postaviti na 24 strehah v nadzorništvih, upravnih stavbah in drugih pomožnih objektih.

»Začenjamo na štirih lokacijah, kjer bomo postavili štiri sončne elektrarne. Potencialnih streh, na katerih lahko postavimo sončne elektrarne, je 24. To so predvsem nadzorništva, upravne stavbe in drugi pomožni objekti. Z optimalnim izkoristkom v času delovanja si lahko zagotovimo lastno proizvodnjo za naše potrebe.« je dejal predsednik uprave Aleksander Zupančič.

Prve sončne elektrarne bodo postavljene po novem letu na štirih lokacijah v Sodražici, Trebnjem, Ivančni Gorici in Litiji. Njihova skupna nazivna moč bo slabih 200 KW, kar predstavlja 15 odstotkov od celotne porabe električne energije za lastne potrebe. »Za ta korak smo se odločili zaradi ekstremnih povečanj stroškov energije in pridobili ocene, kje bi lahko izpeljali gradnjo sončnih elektrarn v samooskrbi. V Elektru Ljubljana smo skupaj s hčerinsko družbo Elektro Ljubljana OVE preučili vse možnosti in začeli s projektiranjem prvih štirih sončnih elektrarn. Projekt pa bomo nadaljevali postopno v skladu z razvojnimi načrti,« je sklenil Zupančič.

Sončna elektrarna Blate: 1,5 milijona naj bi si povrnili v le 6 letih

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tomaž Berginc: Kljub vsem izzivom lanskega leta smo podirali rekorde

Rekordna prodaja, številke pa že tako daleč, da ciljno ravnino 200 milijonskega mejnika praktično vidijo v daljavi. Zaradi nadpovprečnega uspeha, ki ga Tomaž Berginc,...
X