20.2 C
Trbovlje
nedelja, 4. junija 2023
ZON.siAktualnoEkonomsko poslovna cona Zagorje - odkljukano!

Ekonomsko poslovna cona Zagorje – odkljukano!

Po enem letu od začetka gradbenih del se je zaključil projekt Ekonomsko poslovne cone Zagorje, ki stoji v neposredni bližini Evroparka v Zagorju, s čimer je zaključen prvi od dveh velikih projektov v Zagorju, ki sta dobila potrjena evropska sredstva iz dogovora v regiji.

Podjetja, ki so kupila prostore so Sepro G, gradnja in vzdrževanje objektov, Hilman, elektro in strojne inštalacije ter podjetje Gobovc z Izlak, ki je kupilo dva kareja.

 

V sklopu del je bila urejena gospodarsko javna infrastruktura na območju cone, ki bo mikro, malim in srednjim podjetjem omogočala ustrezne pogoje za delo.

Občina Zagorje je uspela že pred urejanjem prodati štiri od petih karejev, z veseljem pa ugotavljamo, da so se za nakup odločila domača podjetja, ki so prepoznala dobro priložnost za delo v domači občini.

»S tem bodo v naši občini ohranjena obstoječa delovna mesta in ne dvomim, da bodo odprta tudi nova, kar je v tem času zagotovo zelo spodbudno. Tega se na Občini Zagorje ob Savi zavedamo, zato skušamo z ustvarjanjem najboljših pogojev za razvoj poslovnih idej pomagati našim gospodarstvenikom,« je ob tem povedal župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan.

Naložbo, vredno dobrih 600 tisoč evrov z DDV, sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada, od tega glavnina stroškov investicije v višini 524 tisoč evrov odpade na Evropsko unijo oziroma njen kohezijski sklad ter na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, preostanek pa je zagotovila Občina Zagorje ob Savi.

SORODNI ČLANKI:

Milijon evrov za poslovno cono, zemljišča šla za med

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Dirka na Katarino – zaprte bodo ceste po Trbovljah

Jutri bo v Trbovljah potekalo tradicionalno tekmovanje športnih avtomobilov na Katarino, ki ga organizira društvo Magnet. Vabljeni na ogled dirke in razstave starodobnih vozil....
X