-- OGLAŠEVANJE --

Edini še brez pitne vode

Že smo poročali, kako mesec po avgustovskem neurju v Turju, na Kopitniku in na Marnem ne pijejo vode izpod pipe. Le to je bilo potrebno prekuhavati. Po dobrem mesecu se je stanje uredilo in krajani imajo spet pitno vodo. Tako pa žal ni v Zgornjih Krnicah, kjer vodo prekuhavajo že dva meseca.

-- OGLAŠEVANJE --

Bralka nas je prosila, da preverimo, kaj se dogaja. Voda ni pitna že od neurja 29. 8. opisuje: “Povsod drugje so prekuhavanje preklicali, pri nas pa jo je še vedno potrebno prekuhavati. Tudi rezervoar so ščistili že pred 1 mesecem in še vedno nič.”

Problem je motnost, vzroka ne najdejo

KSP hrastnik1
Po dveh mesecih komunala še ni odpravila motnosti.

Vodo v Zgornjih Krnicah je potrebno prekuhavati zaradi prekoračene mejne motnosti, je odgovor komunale. Po besedah Ernesta Gričarja so v Zgornjih Krnicah po neurju uvedli preventivni ukrep prekuhavanja. Po neurju se je v vodi pojavila motnost in tudi, ko so očistili rezervoarje, kot poroča naša bralka, so opravili vzorčenje. Voda naj bi bila mikrobiološko zdravstveno ustrezna, zatrjujejo na komunali, je pa še vedno povečana motnost. Tako je ukrep prekuhavanja ostal v veljavi.

In kaj sedaj?

voda, pipa, umivalnikKomunala je naročila manjšo cisterno s pomočjo katere (služila bo kot akumulacija vode in razbremenilnik tlaka) bodo, po besedah Gričarja, začasno uredili vodooskrbo, da bodo ponovno obdelali notranjost rezervoarja “in upamo, da bomo tako odpravili motnost” zaključi.

 

Kaj takšnega nihče ne pomni

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --