22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoDvorano po 17 letih čaka obnova

Dvorano po 17 letih čaka obnova

Trboveljsko športno dvorano Polaj poleti čaka 25.000 evrov vredna obnova – sanirali bodo parket.

Zaprta do 5. avgusta

Konec junija bo objavljen razpis za izbiro izvajalca, dela se pričnejo v začetku julija. Obnovitvena dela, to je brušenje in popravilo parketa, liniranje igrišč ter 4-kratno lakiranje bodo izvedena med počitnicami, zaključili naj bi jih do 5. avgusta.

“Glede na uporabo, je originalni parket iz leta 2000 še dolgo zdržal, saj je dvorana vsakodnevno zelo obremenjena,” pravi Edvard Bravec, direktor Zavoda za šport Trbovlje. Od 7. do 14.30 v njej telovadijo učenci in dijaki, od 15. do 22. ure jo uporabljajo klubi, ob sobotah in nedeljah so v njej tekme, prireditve, koncerti … Poleg tega je to edina dvorana v Trbovljah, ki je primerna za ligaške tekme v rokometu.

25.000 evrov plačali fundacija, ministrstvo in občina

Zavod za šport Trbovlje je na razpisu uspešno pridobil nepovratna sredstva Fundacije za šport, s katerimi bodo pokrili polovico investicije, 30 odstotkov bo prispevalo ministrstvo za šport, 20 odstotkov pa občina Trbovlje. Za liniranje igrišč rokometa, košarke in odbojke bo plačal Zavod za šport.

Že pred časom so na Polaju uredili tudi fasado, a so po 14 dneh dve plošči že morali zamenjati zaradi vandalizma, je še povedal Bravec. Popravilo stopnic pred dvorano je v domeni občine, ki pa jih še ni dokončno sanirala.

SORODNI ČLANKI:

Bodo sramoto na Polaju le uredili?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...