22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoDve večji investiciji čakata občino v prihodnjem letu

Dve večji investiciji čakata občino v prihodnjem letu

Radeški občinski svetniki so na zadnji seji podprli dobre 4,5 milijona evrov težak občinski proračun za leto 2018.

Investicijsko naravnan proračun

Tomaž Režun

Po besedah župana občine Radeče Tomaža Režuna je zadnji proračun v tem mandatu najbolj investicijsko naravnan, k temu pa je pripomogla tudi država, ki jim je prišla naproti.

V prihodnjem letu se bodo v Radečah tako lotili kar nekaj projektov, med večjimi pa velja po besedah Režuna izpostaviti 1,2 kilometrsko rekonstrukcijo ceste in izgradnjo pločnika v naselju Jagnjenica: “V projekt je vključena tudi vsa komunalna infrastruktura, kar pomeni še eno pridobitev za vas Jagnjenica.”

Za varno pot v radeško osnovno šolo

Drug večji projekt, ki ga bodo izvedli v Radečah, je prenova območja pod Osnovno šolo Radeče. “Nekaj stavb bomo porušili, uredili nov dostop do šole, novo parkirišče z obračališčem in zagotovili dodatna parkirna mesta, prenovili bomo tudi stopnice do šole in cestišče. S tem bomo zagotovili varno pot v radeško osnovno šolo,” je pojasnil Režun in dodal, da sta ti investiciji skupno vredni 1,5 milijona evrov.

SORODNI ČLANKI:

Z novim, 1.200 metrov dolgim pločnikom poskrbeli za varnost pešcev

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...