-- OGLAŠEVANJE --

Dva zlatnika, dva srebrnika in županovo priznanje nogometašu Šešku

-- OGLAŠEVANJE --

V petkovem večeru se je v Domu kulture Radeče odvijala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Radeče, na kateri se tradicionalno podeljujejo občinska priznanja za tekoče leto, tokrat so bila izročena štiri, od katerih so šla tri društvom ob njihovih okroglih jubilejih (PGD Svibno, Hortikulturno društvo Radeče in Pihalni orkester radeških papirničarjev), eno pa v roke posameznika Franca Grosa. Upoštevajoč številne uspehe in z ozirom na vso perspektivo na njegovi že sedaj izjemni športni poti je bilo podeljeno še županovo priznanje, ki ga je za leto 2023 prejel nogometaš Benjamin Šeško.

Uvod v dogodek, ki se kot najbolj slavnosten med številnimi prireditvami tekom devetega koledarskega meseca praznuje vsako leto 8. septembra v spomin na dan, ko je trg Radeče postal mesto (natančneje 15. julija 1925) in v spomin na vračanje izgnanih Radečanov na uničene domove po zaključku druge svetovne vojne, je bil simbolična položitev vencev k dvema pomnikoma preteklosti.

Župan Občine Radeče Tomaž Režun

Slavnostni govornik na prireditvi je bil gostitelj, župan Občine Radeče Tomaž Režun, ki je navzočim predstavil že postorjeno in se zazrl tudi v investicije, ki radeško območje z okolico čakajo v bližnji prihodnosti.

Podelil je seveda tudi priznanja, ki so šla v roke na junijski seji radeškega občinskega sveta potrjenim prejemnikom: zlatnik Občine Radeče Francu Grosu, ljubiteljskem igralcu in dolgoletnem predsedniku Društva invalidov Radeče, prav tako zlatnik Občine Radeče Pihalnemu orkestru radeških papirničarjev ob njihovi 110-letnici delovanja, srebrnika Občine Radeče pa sta prejela PGD Svibno ob njihovi 40-letnici delovanja Hortikulturno društvo Radeče ob njihovi 60-letnici delovanja.

Nogometaš Šeško prejemnik županovega priznanja

Odločitev, kdo bo prejemnik županovega priznanja za leto 2023, je Tomaž Režun sprejel upoštevajoč številne dosežke na njegovi dosedanji športni poti in za omenjeno priznanje določil nogometaša Benjamina Šeška.

Dosedanji prejemniki županovega priznanja: Hortikulturno društvo Radeče, župnik Slavko Kalan, ljubiteljski gledališki igralec in evropski debaterski prvak Žan Žveplan, predsednik mednarodne ribiške organizacije Ugo Claudio Matteoli, kovač Martin Oblak, Čebelarsko društvo Radeče, krosmintonistka Jasmina Keber in “mecen” Vrhovemu Martin Kraniz.

 

Šeško je 20-letni slovenski profesionalni nogometaš, ki igra na položaju napadalca za nemški klub RB Leipzig in slovensko nogometno reprezentanco. V slovenske športne anale se je zapisal posebej s tem, ko je junija 2021 kot najmlajši nogometaš debitiral za slovensko člansko reprezentanco v starosti osemnajst let in en dan. Oktobra istega leta je dosegel svoj prvi reprezentančni zadetek, s čimer je postal najmlajši reprezentančni strelec v zgodovini.

“Četudi smo do zadnjega vsi imeli upanje, da bo Benjamin Šeško na dan slavnostne seje lahko z nami, so mu žal obveznosti zaradi pomembne tekme v San Marinu to preprečile,” je dejala moderatorka ob navedbi, da je dogovorjeno, da mu bo priznanje predano ob prvi priložnosti, ko bo prišel v Radeče.

 

Foto: Anže Filipič

SORODNI ČLANKI:

Pahor je radeško solidarnost izpostavil kot navdih za čase, ki prihajajo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --