-- OGLAŠEVANJE --

Pahor je radeško solidarnost izpostavil kot navdih za čase, ki prihajajo

-- OGLAŠEVANJE --

V Radečah so včeraj slovesno odprli energetsko saniran Dom kulture, nato pa so na slavnostni seji občinskega sveta praznovali občinski praznik. Častni gost slovesnosti je bil tudi predsednik države Borut Pahor.

Da so v majhni občini ljudje zelo povezani, je na proslavi ob prazniku poudaril župan Tomaž Režun. “Zadnji dve leti sta velik pokazatelj, da znajo stopiti skupaj. Solidarnost je vrlina, ki je Radečanom domača, med drugim se je to pokazalo tudi ob vojni v Ukrajini,” je dejal Režun, ki je hkrati napovedal, da bo vnovič kandidiral za župana tudi na letošnjih lokalnih volitvah.

Prav na solidarnost pa se je v svojem nagovoru osredotočil tudi predsednik države Borut Pahor. “Čakajo nas neobičajni časi in problemi, predvsem zaradi dogajanja v tujini, ki bodo naredili običajne probleme večje, nekatere pa bomo reševali tudi na novo. V časih, ki prihajajo, bo zato bistveno, da bomo pazili na medčloveške odnose in si pomagali. Samo tako bomo imeli občutek, da se lahko zanesemo en na drugega,” je dejal Pahor.

Po 12 letih podelili naziv častnega občana

Osrednji dogodek proslave je bila sicer podelitev občinskih nagrad za izstopajoče delo lokalnih društev in posameznikov. Srebrnik Občine Radeče je prejel Blaž Kravogel, predsednik krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB, zlatnika pa sta prejela Planinsko društvo Radeče za dolgoletno oskrbovanje Zasavske koče na Prehodavcih in Prostovoljno gasilsko društvo Radeče, ki letos praznuje 150-letnico delovanja.

Po 12 letih pa je Občina Radeče podelila tudi naziv častnega občana, in sicer Martinu Kranizu, ki sicer že od otroških let živi v mestu Geislingen, kamor je bil izseljen med vojno. Kraniza, ki se slovesnosti zaradi zdravstvenih težav ni mogel udeležiti, so ga pa občinski predstavniki obiskali na njegovem domu v Nemčiji, je Občina za častnega občana razglasila zaradi njegove predanosti rojstnemu kraju in nenehni pomoči gasilcem PGD Vrhovo.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --