31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoDSO Hrastnik nov val okužb, 2 stanovalca umrla

DSO Hrastnik nov val okužb, 2 stanovalca umrla

Ponoven izbruh virusa med stanovalci in zaposlenimi beležijo od začetka januarja v Domu starejših Hrastnik. Včeraj so testirali vse stanovalce in zaposlene. 

Okuženih 44 stanovalcev, 2 umrla

Med stanovalci so z včerajšnjimi PCR testi zabeležili 21 novih okužb, danes jih tako skupno beležijo 44, od tega sta dva stanovalca umrla, štirje so hospitalizirani. Danes v Domu širijo rdečo cono, zaenkrat ne razmišljajo o vzpostavitvi zunanje enote, pove direktor Drago Kopušar. 

Okužbe tudi med zaposlenimi, nastaja kadrovski manjko

Tudi med zaposlenimi so okužbe v porastu. Na novo so zabeležili 4 zaposlene (eden od teh študent), vseh skupaj je v trenutnem valu 16 (od tega 2 študenta), je pa ena od delavk že nazaj v delovnem procesu.

“Še naprej bomo izvajali vse preventivne ukrepe, od razkuževanja do uporabo osebne varovalne opreme. Poskusili bomo virus, ki je zelo agresiven in se je hitro razširil po domu, omejiti.” Poroča direktor, ki se sooča tudi vse bolj s kadrovsko stisko, saj je kar nekaj zaposlenih odstotnih. Trenutno so prejeli pomoč delavke iz trboveljskega doma, želijo si še pomoči kakšnih študentov. Drugo dozo cepljenja bodo prestavili.

Vsi trenutno pozitivni v prvem valu niso bili okuženi

Po besedah direktorja med okuženimi stanovalci in zaposlenimi ni nihče, ki bi se s koronavirusom okužil ponovno. Gre torej za tiste, ki se v prvem valu – ta je v hrastniškem domu trajal od julija do začetka septembra – niso okužili s koronavirusom.

Obiski so prepovedani že od prve potrjene okužbe, včeraj so začasno zaključili tudi z videoklici, saj so trenutno preobremenjeni z drugim delom, pojasni direktor, ki pričakuje, da bodo stike s svojci preko video povezav lahko nadaljevali v prihodnjem tednu. Ponovno testiranje naj bi najverjetneje izvedli enkrat v naslednjem tednu.

DSO Hrastnik: Okuženih 11, med njimi tudi že cepljeni

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...