22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siŠportDržavno prvenstvo za dečke v plavanju

Državno prvenstvo za dečke v plavanju

Od petka pa do nedelje je na kompleksu kopališča Kodeljevo potekalo letošnje letno državno prvenstvo za dečke in deklice. V konkurenci 25 slovenskih klubov z 270 plavalci je vidno vlogo odigral član »bodočnosti« trboveljskega kluba Taj Zupančič.

Ko omenjamo »bodočnost« imamo v mislih predvsem mlajše uspešne plavalce, ki so si in si še bodo prigarali medalje za naš klub v bližnji prihodnosti in nadaljevali tradicijo uspehov trboveljskega kluba.

Mladim »zlatim ribicam«, Ariani Agrež, Mojci in Špeli Oberžan, Pii in Teji Zore, Noemi Borišek, Mii Milinkovič in ostalim, se je ta vikend pridružil v starejši kategoriji tudi fant na katerega v klubu lahko resno računamo v prihodnje.

Taj Zupančič je ime, katero je ravno tako zaznamovalo to prvenstvo v Ljubljani. Res da ni stal na najvišji stopnički, a je z delom, pristopom, voljo in ne nazadnje odnosom pokazal, zakaj je potrebno računati nanj v prihodnje. Ko mu je bilo najtežje, ko so prenehali s plavanjem njegovi sotekmovalci, se je podal sam v boj s štoparico.

In ravno zaradi tega lahko Taju izrečemo priznanje ob dosežkih iz Ljubljane.
Tekmovanja sama so potekala z dopoldanskimi predtekmovanji, kjer se je 16 najhitrejših uvrstilo v A (8) in v B(9-16) finale. In prav v vsakem nastopu si je Taj priboril A finale. In kar je še slajše, v petih nastopih je osvojil 4 kolajne!

In sicer srebro na 400 mešano ter bron na 100 delfin, 200 delfin ter 200 mešano ter bil deležen številnih čestitk trenerjev in plavalcev, ki so veseli, da se je Rudar vrnil med najboljše in da nadaljuje tradicijo, ki so jo pred njim uspešno razvijali brata Šintler, Gregorčič, Požun, itd…

Seveda je ob tem odveč poudarjati, da je močno popravljal svoje osebne rekorde, povedati pa je potrebno, da so bili sovrstniki vsaj za glavo višji, kar pa je v plavanju velika prednost. A z razvojem in seveda kvalitetnim treningom se bodo razlike zmanjševale in upamo lahko na novo renesanso trboveljskega plavanja.

Plavalce sedaj čaka še državno prvenstvo za kadete, mladince in člane na Ravnah, kjer pa Trboveljčani nimajo predstavnika, saj so zaradi okuženosti morali nekateri izpustiti dobršen del treninga in nastop na tekmovanju ne bi bil smiseln. Sedaj odhajajo na zaslužen odmor, a pravega počitka si ne smejo privoščiti, saj se v septembru že nadaljujejo tekmovanja v 25 metrskih bazenih.

Martin Rausl

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...