6.8 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siZasavskoDruštvo Šola zdravja prebuja telo in duha

Društvo Šola zdravja prebuja telo in duha

Redna vadba je nekaj, kar potrebujemo vsi – mladi in stari. Metoda 1000 gibov Nikolaya Grishina, ki jo izvaja že tri tisoč članov Društva Šole zdravja, skrbi za vsakdanje razgibavanje sklepov in mišic celega telesa.

Postopek vaj delamo redno in vsako jutro

Po ogrevanju se začnejo vaje za roke in ramenski obroč. Nadaljujejo se z vajami za vrat, ki se izvajajo počasi, saj ima veliko ljudi zaradi slabe drže težave z vratnimi vretenci. Temu sledijo vaje za trup in noge, za zaključek se razmigajo še stopala.

Vsak dela po svojih zmožnostih, a se ob redni vadbi kakršnakoli stanja, lahko izboljšujejo iz dneva v dan. Tisti, ki živijo blizu obale, se sprostijo s hojo v morju. Ko se obvezne vaje končajo, pride na vrsto hvalnica lastnemu telesu, da nam tako dobro služi in tudi hvalnica novemu dnevu v katerega vstopamo vedno dobre volje. Saj veste, dobra volja je najboljša!

Ob vsakodnevnem jutranjem izhodu imamo priliko, da sledimo menjavi letnih časov in spremembam v naravi. Metoda “1000 gibov” se izvaja vse delovne dni v tednu, ne glede na vreme, a vedno zjutraj, ob dogovorjeni uri.

Po vadbi pride na vrsto vsakodnevno druženje ob kavici ali kar tako, da se izmenjajo novi recepti ali šale.

Društvo nekoč in danes

Društvo organizira tudi počitnice in potovanja, člani se vključujejo v različne akcije v lokalnem okolju, v pevske zbore in podobno.

V Društvu Šola zdravja je trenutno aktivnih 3571 članov delujočih v 69 slovenskih občinah. Med člani je več žensk, a se število moških vztrajno veča.

Nekoč so se v društvo vključevali večinoma upokojenci, danes pa se povprečna starost članstva niža na račun še delovno aktivnih članov.

»Društvo Šola zdravja vas vabi v svoje vrste in če greste kdaj mimo druščine v oranžnih opravah, ki kje na zelenici telovadi, se ji pridružite in poskusite potelovaditi še vi. Včasih je ta prvi korak dovolj, da se odprete nečemu novemu, kar še niste poznali, » je še zapisala Mimi Šegina iz Društva Šola zdravja

Predstavitev in predavanje tudi v Zasavju

Predstavitev delovanja društva in predavanje o pomenu metode 1000 gibov dr. Nikolaya Grishina bo 12. marca 2019 od 11h-13h v Mladinskem centru Trbovlje. Na vsa vaša vprašanja bo odgovarjala Zdenka Katkič, predsednica Društva Šola zdravja

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...