today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoDokument s pečatom TAJNO!

Dokument s pečatom TAJNO!

Preiskava je zaključena, smo izvedeli prejšnji teden v pisarni direktorja trboveljskega rudnika. In kaj sedaj?

Bojan Jelen, ki je ob boku Borutu Dolancu tudi direktor Spektra, hčerinske družbe RTH, je obljubil, da bodo izsledki sedaj že slavne forenzične preiskave znani v nekaj dneh.

Forenziki in trboveljski policisti le slučajno istočasno v Spektru?

Zaradi anonimnih pisem in vprašanj samooklicanih novinarjev se je direktor rudnika odločil, da pri zasebnem podjetju in ne pri policiji, naroči forenzično preiskavo. Po naših informacijah naj bi v času obiska forenzikov v Spektru bila prisotna tudi policija, kar pa policisti ne zanikajo in kot nam je odgovoril Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana, obstaja možnost, da so takrat bili v podjetju, vendar zaradi drugih stvari.

Soočenje Jelena in Dolanca prihodnji teden

Dokument, ki je označen pod tajno so prejšnji četrtek videli rudniški nadzorniki. Direktor je poročilo preiskave vročil tudi vodstvu Spektra, ki mora sedaj pripraviti obrazložitve. Kaj mora Spekter pojasniti, je javnosti skrito.

Odgovorni so vsi podpisniki, ne le direktor

Preiskava, ki jo je opravljalo zasebno podjetje in naj bi po podatkih Dela stala več 10.000 evrov, bo temelj za 'soočenje' vodstva RTH in vodstva Spektra, je dejal Jelen. Obenem pa je prvi mož rudnika poudaril, da vodstvo Spektra ni le direktor, temveč vsi, ki so dokumente podpisovali. Kaj o vsem tem pravi Borut Dolanc nismo uspeli izvedeti, saj se na naš klic ni oglasil. Kdo vse se bo prihodnji teden iz oči v oči soočil in kaj temu sledi, pa bomo budno spremljali na ZON.si.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...