17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.si1+1=2Dialog mladih s predsednikom vlade

Dialog mladih s predsednikom vlade

V ABC HUB-u, v Ljubljani je 16. novembra potekala Nacionalna konferenca Strukturiranega dialoga: Za družbene spremembe. Tokrat so se mladi pogovarjali s predsednikom Vlade RS, dr. Mirom Cerarjem, konferenco pa sta organizirala Mladinska mreža MaMa in Mladinski svet Slovenije.

Konference so se udeležili tudi dijaki Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, z mentorico Zvezdano Lamovšek, ki je za pogovor s predsednikom vlade izbrala dijake, ki si želijo in upajo na glas povedati svoje mnenje. Meliha, Metka, Kaja, Neža, Rebeka in Matic so aktivno sodelovali v dialogu, ki je potekal znotraj tem: Mladi in podjetništvo, Zaposlovanje mladih, Vključujoča družba/Evropa in Mladinski sektor.

Predsednik Vlade RS je izpostavil, da je ena temeljnih nalog Vlade RS, da ustvarja spodbudno poslovno okolje, a je ob tem pomemben tudi proces izobraževanja, ki ga je potrebno nadgraditi, tako da se bo bolj povezoval z gospodarstvom in omogočal pridobivanje kompetenčnih znanj.

mentorica Zvezdana Lamovšek

Zvezdana, predsednik RS, nov. 2016, 2

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X