today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoDelavce ponižuje, žali …se iz njih norčuje'

Delavce ponižuje, žali …se iz njih norčuje’

Ostre obtožbe so privrele v še enem anonimnem pismu, ki je bilo naslovljeno na Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK).

Županja bo občinsko upravo le zamenjala, ne pa tudi zmanjšala, je slišati.

Že prejšnji teden so zaokrožile govorice, da bo županja Jasna Gabrič pometla z dvema svojima sodelavcema. O tem smo na občini spraševali že v petek, a odgovora še nismo dobili.

Kot je razvidno iz pisma, ki smo ga danes prejeli v uredništvo, govorice držijo. Županjo so prijavili KPK, prijavo v vednost pa posredovali še policiji, Inšpektoratu za delo in Nadzornemu odboru Občine Trbovlje. Županjo pisec sedaj že popularnih anonimk obtožuje 'oškodovanja občine Trbovlje, korupcije, klientelizma, prekoračenja pooblastil, mobinga in šikaniranja zaposlenih'.

In kaj vse ji očitajo?

Bivšo županovo tajnico naj bi v času županovanja Gabričeve prestavili že na štiri različna delovna mesta znotraj uprave. Šofer, ki je v prejšnjem mandatu vozil župana, naj bi po navodilu Gabričeve na Sallauminesu odstranjeval plevel. In avtor še zapiše: 'Za delavce, ki so na njeni listi za odstrel je poskušala pridobiti pravna mnenja izven občine', za katera je po navedbah občina plačala 1500 evrov in s tem oškodovala občino, saj ima zaposlene kar 4 pravnike. Inna tem mestu se obtožbe še ne končajo.

 

Trboveljska občina enkrat več zaposlenih kot sosednja

Občina Trbovlje je v Zasavju absolutna rekorderka po številu zaposlenih, teh je kar 41. Sosednja občina s skoraj enakim številom prebivalcev občina Zagorje ima zaposlenih po podatkih Ajpesa 27, najmanjša občina Hrastnik pa 21.

V petek 13. marca naj bi v roke odpovedi prejela dva delavca, ki jih na občini menda ne potrebujejo več. Namesto njiju pa naj bi na občino prišli novi ljudje, ki so bližje županji: 'Medtem, ko županja ukinja dve delovni mesti, po novi sistematizaciji predvideva dve novi zaposlitvi.' Avtor anonimke je prepričan, da se bodo dela odpuščenih delavcev še vedno opravljala, le pod drugačnim nazivom.  

 

Preberi več:

27.11.2014 – Pometanje občinske uprave

04.03.2015 – 16 kandidatov : 0 primernih za direktorja občinske uprave

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...