-- OGLAŠEVANJE --

Darko Jorgić: “Vedno je lepo priti domov v Hrastnik”

-- OGLAŠEVANJE --

Slovenski namiznoteniški igralci so na sredozemskih igrah, ki potekajo v Oranu v Alžiriji, v finalu ekipnega dela s 3:2 premagali Portugalsko in ubranili zlato izpred štirih let v španski Tarragoni. V ekipi je bil tokrat in pred štirimi leti tudi Hrastničan Darko Jorgić, ki smo ga ujeli ravno med krajšim počitnikovanjem v domačem Hrastniku. Cilj je bil, da ubranijo zlato medaljo izpred štirih let in bilo bi lahko povsem drugače, saj so vmes tudi že izgubljali, ampak so se povrnili in na koncu zasluženo zmagali v finalu, je dejal na začetku našega pogovora. 

Je bilo zdaj drugačen občutek, ko ste šli branit zlato, ste bili kaj bolj na trnih?

Takrat smo šli kot ekipa, da poskusimo zmagati. V ekipi je bil še Bojan Tokić in smo bili nekoliko močnejši, pa tudi druge ekipe so bile malo slabše. Letos pa so bile Portugalska, Španija in še nekaj drugih držav res močne, zato se je čutil večji pritisk. Dosti težje je tudi braniti naslov, kot pa ga prvič dobiti. Na koncu se je tudi v finalu pokazalo, da so Portugalci resnično neugoden nasprotnik, zato sem res vesel, da nam je uspelo. 

Veselje ekipe, ko je Darko Jorgič postal šesti igralec sveta.

Tokrat posamično niste nastopali. Zakaj ne?

S selektorico iz Hrastnika, Andrejo Ojsteršek, sva se dogovorila, da bom letos nastopal samo ekipno, da bom pomagal ekipi ubraniti naslov. Posamezno tudi nisem nastopal, ker je bila dolga in naporna sezona, čakajo pa me še pomembne tekme v začetku julija in avgusta, ki bodo res pomembne tekme. Zato sem si vzel nekoliko premora in se nisem udeležil posameznega dela na Sredozemskih igrah. Vrnil sem se domov v Hrastnik, poskušal si bom odpočiti in napolniti z energijo za naslednje turnirje. 

So vas ob prihodu domov pričakali prijatelji in podporniki?

Vsekakor. Na prvem mestu so družina in prijatelji. Že dva dni hodim samo s prijatelji naokrog in poskušam nekoliko pozabiti na vse velike turnirje, ki sem jih imel. Grem pa hitro naprej s treningi, tako da veliko premora tudi ne bo. 

Kako se je vrniti domov po takšnih uspehih, ko veš, da so vsi ponosni nate, sploh v tako majhnem mestu, kot je Hrastnik?

Foto: osebni arhiv

Vedno je lepo priti nazaj domov v Hrastnik. Ne samo zato, da se pokažeš domačim, ampak tudi že pogrešaš tradicijo, začetke … Vedno je športniku lepše, če pride v svoj domači kraj, v majhen kotiček, kjer pozna vse ljudi in se odklopi od profesionalnega ritma, treningov in tekmovanj ter si polni energijo z ljudmi, ki jih resnično pozna od samega začetka in mu privoščijo vse najboljše. 

So vaši uspehi tudi povod za več zanimanja med mladimi v Hrastniku za namizni tenis?

Res je, mislim, da se to spreminja ne samo v Hrastniku, ampak po celi Sloveniji. Vsi klubi so začeli kar dobro delati z mladino, saj je glede na medijsko podprtost za namizni tenis veliko otrok prišlo na prvi trening in ostalo v namiznem tenisu. To je lep znak za vse nas, ki smo pripomogli k temu in iskreno upam, da bo namizni tenis kdaj postal priljubljen kot nogomet ali košarka. 

Kakšni pa so vaši načrti za naprej, najprej, kot ste omenili, si boste privoščili nekaj dni dopusta?

Jorgić je bil tudi letošnji zmagovalec turnirja World Top 16. Foto: osebni arhiv

Dopusta si nisem vzel prav veliko, še nekaj dni bom doma, si odpočil, se zapeljal do slovenske Obale, 5. julija pa že nadaljujem s pripravami v Nemčiji in 13. julija startam s turnirjem v Budimpešti, ki je zelo pomemben za mojo uvrstitev na svetovni lestvici. Potem pa se bom začel pripravljati na evropsko prvenstvo, ki me čaka v začetku avgusta. 

Si želite že v Budimpešti priti še kakšno mesto višje na svetovni lestvici?

To je vedno cilj vsakega športnika. Bil sem že šesti na svetovni lestvici, trenutno sem osmi. Cilj je številka ena, to vedno povem, ampak pot bo vedno težja. Prvi cilj je zato dobro odigrati turnirje, lestvica pa pride na vrsto v koraku z rezultati na turnirjih. 

Kako pa potekajo vaši treningi, da si bodo mladi namiznoteniški igralci lahko predstavljali, kakšna je pot do šampiona v tem športu?

Dvakrat na teden imam trening moči in kondicije, je pa vsekakor na prvem mestu trening namiznega tenisa. Treniram vsak dan dvakrat na dan, razen če imam vmes kakšen dan premora in trening opravim samo zjutraj. Je pa pri vsem tem veliko odrekanja, ampak na koncu se vse povrne. 

SORODNI ČLANKI:

Jorgić zapisan med elito kot zmagovalec Top 16 Montreaux 2022

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

V Zagorju so pobegnili k sreči … in še dlje

Na Zasavski ljudski univerzi si s sodelovanjem v tej skupni zgodbi želijo povečati motivacijo odraslih za udeležbo v izobraževalnih programih, spodbujati socialno interakcijo, povečati...
-- OGLAŠEVANJE --