17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoDanes se v Trbovljah prične zasavski Filmski teden Evrope

Danes se v Trbovljah prične zasavski Filmski teden Evrope

Ob letošnjem Filmskem tednu Evrope bo do konca meseca v Zasavju še nekaj filmskih projekcij sodobne evropske produkcije, prva bo danes ob 18. uri v Delavskem domu Trbovlje. 

Filmski teden Evrope je projekt, ki ga v sodelovanju z lokalnimi kinematografi po vsej Sloveniji pripravljajo regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT. Projekt podpirata Center Ustvarjalna Evropa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, v Zasavju pa je projekcije pripravil KRC Hrastnik.

Prva projekcija bo danes v Delavskem domu Trbovlje.

V Zagorju so francoski film Prevajalci zavrteli že konec junija, tako da danes nadaljujejo zasavsko turnejo v Trbovljah, kjer bo na ogled film Dober dan za delo. Jutri ob 20. uri bo v Mestnem muzeju v Litiji na ogled film Triumf, naslednji petek, 19. avgusta, pa bo ta isti film na ogled še v Hrastniku pri kompresorski postaji pri starih rudniških prostorih. 

Niso pa pozabili niti na najmlajšje, ki si bodo lahko v sklopu Filmskega tedna Evrope ogledali risani film Čarobno potovanje na luno, in sicer prihodnjo soboto, 20. avgusta, ob 10. uri v Delavskem domu Trbovlje. 

Vsi filmi, ki bodo na ogled, so prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije, pojasnjujejo v KRC Hrastnik.

SORODNI ČLANKI:

PREMIERA: Orkester, drugi nagrajeni celovečerec Matevža Luzarja

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X