9.6 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoDanes o "komunalnih" zadevah na občinski seji, pred tem pa še direktorjev...

Danes o “komunalnih” zadevah na občinski seji, pred tem pa še direktorjev udarec

Včerajšnje sporočilo Komunale Trbovlje, da so pristojne organe obvestili o nezakonitem poslovanju v obdobju 2017-2020, torej v času direktorja Milana Žnidaršiča, je vsekakor presenetilo javnost. 

Na spletni strani Komunale so včeraj, torej le dan pred občinsko sejo, na kateri naj bi se svetniki seznanili s poslovanjem trboveljske komunale, potrdili ali zavrgli rebalans proračuna in kot prokurista ob bok direktorju Igorju Glušiču imenovali Janeza Žlaka, objavili sporočilo, da so pristojne organe obvestili o praksi poslovanja v obdobju 2017-2020. Kot so ob tem še dodali je forenzična preiskava v tem obdobju “izpostavila posamezne primere, za katere je podala zaključek o ravnanju v nasprotju z zakonom.”

Direktor se sklicuje na marčevski sklep, podal je prijavo

Poklicali smo direktorja Igorja Glušiča, da bi preverili, kaj so bile nepravilnosti, ki jih je preiskava “našla” in kdo je odgovoren za storjeno nezakonito poslovanje. “Na podlagi sklepa nadzornega sveta je bila zadeva predana pristojnim organom in verjamemo, da bo sprožena temeljita preiskava s strani pristojnih organov,” pove Glušič ob tem, da se pravzaprav sklicuje na sklep nadzornega sveta iz letošnjega marca, ta pa “upravi družbe Komunala Trbovlje nalaga izvedbo vseh potrebnih postopkov za zagotovitev zakonitosti in transparentnosti poslovanja”.

Komentarja na samo vsebino trenutno Glušič ne želi podati, je pa obljubil, da bodo javnosti sproti obveščali o razvoju dogodkov. Čeprav tokrat namreč o predaji dokumentov na okrožno tožilstvo, niso obvestili medijev.

Več bo seveda znanega danes zvečer, ko bodo v enem prostoru tako direktor komunale, trboveljski župan in tudi direktor, ki je vodil komunalo v obdobju, ko naj bi se zgodili primeri ravnanju v nasprotju z zakonom.

Zaradi neskladij na komunalo prihaja mož številka 3?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...