20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoČistili bodo tudi v Zagorju, udeležencem razdelili 110 sadik sadnih dreves

Čistili bodo tudi v Zagorju, udeležencem razdelili 110 sadik sadnih dreves

Prva zasavska čistilna akcija bo naslednjo soboto v Trbovljah, par dni za njimi (od 25. marca do 1. aprila) nadaljujejo v Zagorju. 

Pomladanska čistilna akcija v Zagorju bo letos organizirana nekoliko drugače in bo prilagojena ukrepom za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Občane zato prosijo, da se urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poti, gozdnih in travnatih površin in druge okolice lotijo posamično ali v krogu družine ter pri tem upoštevajo vse zaščitne ukrepe.

Zaščitne rokavice in vreče bodo delile KS

Zaščitne rokavice in vrečke za odpadke lahko, po predhodni napovedi, prevzamejo na svoji krajevni skupnosti. Če to ne bo mogoče, je prevzem mogoč tudi v avli Občine Zagorje ob Savi v času uradnih ur. V času akcije bodo organizirali dodaten odvoz odpadkov, zbranih na ekoloških otokih.

Letošnja akcija v znamenju samooskrbe, podarili bodo sadike

Letošnja akcija je namenjena tudi bogatitvi okolja z novimi zasaditvami avtohtonih medovitih sadnih vrst ter spodbujanju samooskrbe s hrano. Prvim 110. občanom, ki bodo na naslov obcina.zagorje@zagorje.si predhodno posredovali datum in lokacijo čistilne akcije, nato pa še fotografijo s prikazom svoje udeležbe na akciji, bodo podarili ekološko pridelano sadiko sadnega drevesa. Natančnejša navodila za prevzem, sajenje in vzgojo dreves bodo nagrajenci dobili naknadno, prevzem sadik v drevesnici bo mogoč predvidoma do 5. aprila 2021.

Očistili obrežje reke Save

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...