-- OGLAŠEVANJE --

Ceroz: narok v zvezi s tožbo proti Občini Trbovlje spet prestavljen – tokrat na december

-- OGLAŠEVANJE --

Ceroz se po nujnem prestrukturiranju zaradi finančnih težav iz preteklosti in izstopu Občine Trbovlje iz njihovega sistema za gospodarjenje z odpadki končno postavlja na noge. V aktualnih razmerah na trgu pa so imeli tudi nekaj sreče, pravi direktor Ceroza Enes Rakovič.

“Sanacija Ceroza poteka skladno s planom, ki smo si ga zadali. Kot sem že večkrat poročal so bili dobavitelji poravnani, sedaj se intenzivno ukvarjamo z oddajo zalog RDF (lahka frakcija odpadkov, op.p.), ki so se nakopičile v preteklosti. Tu smo kar precej uspešni. Odstranili smo vse zaloge, ki so bile okrog objektov na manipulativnih površinah. Sedaj smo v zadnji fazi, ki je na prvem odlagalnem polju,” pojasnjuje direktor Ceroza Enes Rakovič in dodaja, da so z inšpektoratom za okolje in prostor količino teh zalog ocenili na 2.200 ton.

Cene bodo kljub zaostrenim razmeram ostale enake

Odstraniti jih morajo do konca januarja prihodnje leto, pri čemer imajo za 800 ton že sklenjeno pogodbo, za preostalo količino bodo poskrbeli v okviru javnega naročila. “Tu je potrebno pohvaliti vse občine, ki so prisluhnile in podprle investicijo, da bomo lahko odstranili določen delež, kjer se bo nadaljevalo 3 odlagalno polje,” je dodal Rakovič. 

Kar se tiče aktualnih razmer na trgu, je to dodaten izziv tudi za Ceroz, priznava sogovornik, ki ob visokih cenah energentov izpostavlja še draginjo drugih storitev in dolge dobavne roke, ki ne zagotavljajo enake cene, kot ob naročilu. Kljub temu cene odlaganja odpadkov in njihove obdelave za vse štiri občine – Litijo, Zagorje, Hrastnik in Radeče – do nadaljnjega ostajajo nespremenjene, razen, če se ne bodo razmere drastično spremenile. “Imeli smo pa tudi srečo, da smo električno energijo najeli pred draginjo za obdobje dveh let, tako da imamo še pogodbo do septembra 2023. In še en dodaten plus, da imamo na objektu sortirnice nameščeno lastno sončno elektrarno,” je o nekaj sreče za sicer kompleksno zgodbo Ceroza povedal Rakovič. 

Tožba proti Občini Trbovlje – julijski narok prestavljen na december

Ob prevzemu vodenja družbe se namreč ekipa ni soočila le s starimi zalogami in visokimi dolgovi družbe, pač pa tudi izstopom Občine Trbovlje iz sistema gospodarjenja z odpadki, ki zdaj odpadke vozi v Celje (več o tem TUKAJ). Zadeva se še vedno vleče na sodišču, vendar njenemu epilogu kar ni videti konca. Narok na sodišču bi moral biti spet julija, a je na predlog podjetja Simbio, kamor Občina Trbovlje zdaj vozi odpadke, vnovič prestavljen na december, pove Rakovič. “Zadeva s tožbo je trenutno že tretjič prestavljena, in to na december, kot predlog drugo tožene stranke,” je pojasnil. 

SORODNI ČLANKI:

Sanacija teče: Na Cerozu do sedaj odstranili 1600 ton zalog

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

ANKETA: Kaj bi vi prebrali najprej?

Zanima nas, kakšne vsebine so vam najbolj všeč. Kaj je tisto, kar bi prebrali najprej.
-- OGLAŠEVANJE --