today-is-a-good-day
7.3 C
Trbovlje
petek, 1. marca 2024
ZON.siAktualnoČeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan Trbovelj Zoran Poznič pogovor o avtobusni povezavi Trbovlje – Hrastnik, ki naj bi potekala po novo urejeni cesti čez hrib.

Zoran Poznič

Po letu dni naporov, večkratnih sestankih, so na trboveljski občini ugotovili, da uskladitve z družbo Nomago, glede avtobusnega prevoza po najkrajši poti med Trbovljami in Hrastnikom ne bo.  Poznič, ki želi na ta način še bolj povezati sosednji mesti, je prepričan, da bodo prevoz uredili sami. »Prav je, da zagotovimo našim ljudem – če dam primerjavo – da trboveljski otroci hodijo plavat v Hrastnik, Hrastničani pa po nakupih v trgovski center.«

Avtobusni prevoz od hrastniškega obračališča do postaje, ki je v Trbovljah najbližje Gimnaziji in ekonomski šoli traja skoraj pol ure, vožnja čez hrib pa bi čas trajanja vožnje verjetno prepolovila.

O slabih medkrajevnih povezavah, ki jih ima Zasavje, smo pisali pred dnevi. In tako še enkrat spomnimo na absurd, da iz Marnega do Izlak potnik potrebuje več kot dve ure, da večkrat prestopa avtobus, vmes pa se odpravi še na vlak. Več najdete spodaj.

Za dobrih 24 kilometrov v Zasavju z javnim prevozom vsaj 2 uri in 3x prestop

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...