-1 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.siAktualno"Če se ljudje ne počutijo varne, se občina ne more razvijati"

“Če se ljudje ne počutijo varne, se občina ne more razvijati”

“Varno okolje je predpogoj za uspešno razvijanje občine. Mesto, v katerem se ljudje ne počutijo varne, ne bo privabljalo novih ljudi in spodbujalo nastanka novih podjetij,” je ob prejemu nagrade za Najbolj varno mesto povedala trboveljska županja Jasna Gabrič.

Trbovlje najbolj varno mesto

Naziv najbolj varnega mesta v okviru majhnih in srednje velikih občin je občina Trbovlje prejela na današnji mednarodni konferenci Dnevi korporativne varnosti, ki jo v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti in mednarodno organizacijo SECSA organizira Institut za korporativne varnostne študije.

Kakšne kriterije so upoštevali pri točkovanju

Pri točkovanju  so bile med drugim upoštevane tudi varne poti v šolo, Celostna prometna strategija, programa Jumicar in kolesarčki, ki ju vsako leto financira občina Trbovlje in sta namenjena preventivni vzgoji predšolskih otrok in osnovnošolcev med 7. in 12. letom starosti.

Poleg tega tudi aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti, ozaveščanje občanov o morebitnih zaporah in prenovah cest, postavitev električnih polnilnic v občini, meritve hitrosti, ki so javno dostopne tudi na spletni strani občine in še številne druge aktivnosti, ki se v občini izvajajo tekom leta. K varnosti mesta so med drugim prispevali tudi Varnostni sosvet občine Trbovlje, Policijska postaja Trbovlje, Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje.

SORODNI ČLANKI:

Najbolj varno mesto v Sloveniji so Trbovlje!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...