26.7 C
Trbovlje
sobota, 12. junija 2021
ZON.siAktualnoČe se cepiš, ti nakažejo 70 evrov

Če se cepiš, ti nakažejo 70 evrov

Denarna nagrada za cepljene zakonsko ni sporna, so pa nekateri zaposleni ob prejemu sporočila o nagradi, nastopili precej odklonilno. V podjetju so pojasnili svojo odločitev. 

Tomaž Berginc, direktor ETI Izlake

Po zgledu nekaterih tujih podjetij so se za tovrstno finančno stimulacijo zaposlenih odločili v ETI-ju, kjer so vzpostavili tudi sodelovanju z ZD Zagorje, da se zaposleni lahko cepijo, če seveda želijo, na Izlakah in ne le v zagorski zdravstveni ustanovi. Generalni direktor Tomaž Berginc odločitev pojasnjuje takole: »Na ta način želimo ne le aktivno sodelovati pri skrbi za zdravje naših zaposlenih, ampak tudi zagotoviti čim bolj varno delovno okolje za vse zaposlene, tudi za zdravstveno najbolj ogrožene skupine.«

»Cepila se verjetno bom, ne glede na razpisano nagrado. Se mi pa ne zdi pošteno do sodelavcev, ki so covid preboleli in se cepiti niti ne morejo« pove delavka, ki je v ETI-ju zaposlena že dve desetletji. Drugi sogovornik, tudi z dolgoletnim stažom, je ogorčen. »Najbolje, da nas finančno nagradijo še, če gremo do devetih spat in če jemo samo zelenjavo.« Sam se cepil ne bo, četudi bi nagrada bila 500 evrov, pove. Imena obeh, ki se javno ne želita izpostavljati, hranimo v uredništvu.

Sicer pa za ETI takšne finančne nagrade niso novost, še pojasnjujejo v podjetju, saj svoje zaposlene stimulirajo tudi pri cepljenju proti sezonski gripi. »Hkrati se v v celotni skupini ETI že od lani srečujemo z izredno visokim obsegom naročil, ki mu že ob polni delovni prisotnosti težko sledimo, vsaka obolelost ali odrejena karantena pa pomeni še večjo obremenitev za preostale sodelavce,« doda Berginc.

 

Okužen nekdo iz proizvodnje ETI-ja?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Spet je čas za NAGRADNO IGRO Avtohiše Malgaj Trbovlje

Na Facebook strani Zasavskih onlajn novic poteka nagradna igra, ki vam lahko prinese super nagrade. 1x posoda za malico 1x bidon 1x skodelica Izžrebali bomo v ponedeljek, 14....