today-is-a-good-day
10.3 C
Trbovlje
petek, 1. marca 2024
ZON.siAktualnoČas je za nove podjetniške inkubatorje v Zasavju

Čas je za nove podjetniške inkubatorje v Zasavju

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj (MKRR) je 24. novembra 2023 objavilo javni razpis za sofinanciranje podjetniških Inkubatorjev v Zasavski in Savinjsko-Šaleški (SAŠA) premogovni regiji. Razpis se osredotoča na funkcionalni razvoj in revitalizacijo ekonomsko-poslovne infrastrukture na saniranih površinah, povezanih s premogovništvom. Da načrtujejo prijavo na razpis v okviru sredstev Sklada za pravični prehod Zasavja, je že napovedal župan Občine Hrastnik Marko Funkl.

“Občina Hrastnik se bo prijavila na razpis z revitalizacijo in obnovo Kompresorske postaje. Temeljita obnova objekta zajema zamenjavo strešne kritine, nove inštalacije v objektu, notranjo izolacijo, ureditev več pisarn, manjše kuhinje, dvorane za prireditve, prostor za sodelovanje (coworking) ter kavarniški kotiček s sanitarijami,” je povedal Funkl. “Sami prostori bodo namenjeni tako za mlade podjetnike, za številna izobraževanja, ki jih načrtujemo, predvsem s področja trajnostnega razvoja, zelenih tehnologij, krožnega gospodarstva, mentorstva, rokodelstva in podobno. Prostori bodo namenjeni tudi za kulturne in druge dogodke,” je še povedal župan in dodal, da bodo več podrobnosti osvetlili na javni predstavitvi, ki bo v začetku meseca januarja.

Višina nepovratnih sredstev, namenjenih za sofinanciranje projektov v tem razpisu, znaša 2.288.235,29 EUR. Sredstva so razdeljena med proračunsko postavko EU (85% ali 2.200.000,00 EUR) ter nacionalni prispevek proračuna Republike Slovenije (15% ali 388.235,29 EUR). Razpis omogoča sofinanciranje do 100% upravičenih stroškov projekta (nepovratna sredstva), ki bodo na voljo za koriščenje v proračunskih letih od 2024 do 2026. Rok za predložitev vlog na javni razpis je najkasneje 15. januar 2024.

Cilj razpisa je podpreti celovito sanacijo in revitalizacijo prostorsko ter okoljsko degradiranih območij v zasavski premogovni regiji. Hkrati razpis spodbuja rast in razvoj malih in srednjih podjetij ter večjih podjetij v regiji, prispeva k razvoju podjetništva, zaposlovanju in prestrukturiranju regije v smeri nizkoogljičnega krožnega gospodarstva.

Prispevek je oglasno sporočilo.
- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...