9.8 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoBrezposelnih 2597 Zasavcev, najvišja stopnja v Trbovljah

Brezposelnih 2597 Zasavcev, najvišja stopnja v Trbovljah

Trenutno se v naši regiji ne beleži večjega odpuščanja, seveda pa niti porasta zaposlovanja. Najbolj iskani so bolničarji, negovalci, skratka zdravstveno osebje.

Vilma Strniša

Na trboveljski enoti zavoda, ki pokriva vse zasavske občine opažajo, da delodajalci večinoma ne zaposlujejo, saj ne vedo kaj bo prinesla prihodnost. »Razmere so negotove in mnogim ni lahko. Brezposelne osebe so v času kriznih razmer še bolj potisnjeni na rob družbe.« doda Vilma Strniša iz OE Trbovlje ZRSZ. »Vendar ostati je treba pozitiven, vsak od nas je dragocen. Brezposelnim, ki bodo prilagojeni, ki imajo določena znanja, bo dana možnost, da bodo našli zaposlitev« je prepričana. Več zaposlitev nudijo v Velenju Gorenju, kjer iščejo delavce za delo v proizvodnji, a nastopi problem glede oddaljenosti in prevoza, še izvemo.

V Zasavju največ brezposelnih v Trbovljah

Kot rečeno je po podatkih za november 2020 najvišja stopnja brezposelnosti v Trbovljah – 13,7 odstotka, najnižja pa v Litiji, kjer je odstotek brezposelnih 6,4. V Hrastniku beležijo 11,9 odstotkov brezposelnih, v Zagorju pa 7,6. Povprečna stopnja brezposelnosti za Zasavje je 9,3 %.

občina Hrastnik Trbovlje Zagorje Litija
št. brezposelnih 474 956 561 606
stopnja brezposelnosti 11,9% 13,7% 7,6% 6,4%

vir: ZRSZ OE Trbovlje

Zasavska kruta slika brezposelnosti … in kaj šele bo do konca leta

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...