today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoBožički: čas imate do 6. decembra

Božički: čas imate do 6. decembra

“Poišči prazno škatlo za čevlje, okrasi jo in napolni z darili,” se glasi navodilo za vse tiste, ki so se odločili, da bodo za en dan v letu stopili v Božičkove škornje.

Nekaj za ‘cartanje’, nekaj za osebno higieno, šolske potrebščine, igrača, kos oblačila in kakšna sladkarija, naj bo v škatli za obdarovanca, priporočajo organizatorji akcije Božiček za en dan.

Zbirna mesta v Trbovljah, Hrastniku in Litiji

božiček za en dan2

Tudi letos lahko pripravljene pakete za otroke, ki ste si jih izbrali iz seznama na strani Božiček za en dan, oddate v Zasavju do torka, 6. decembra. Zbirna mesta so Mladinski center Trbovlje, Mladinski center Hrastnik in Kliše Klub v Litiji. V Zagorju zbirnega mesta tudi letos nimajo.

“V akciji Božiček za en sodelujemo že več let, zbirno mesto je v naši kavarni, kjer je darila mogoče oddati vsak dan v okviru delovnega časa kavarne. Akcijo ljudje že dobro poznajo, lani je bil velik naval. Tudi letos pričakujemo, da bodo največ daril ljudje prinesli nekaj dni pred zaključkom akcije,” je povedala Katarina Kuhar iz Mladinskega centra Trbovlje.

Obdarili skoraj 10.000 otrok

Akcije Božiček za en dan, s katero razveselijo z darilom več tisoč socialno ogroženih otrok, vsako leto navduši vse več ‘Božičkov’ in njihovih pomočnikov. V letošnjem letu je trenutno na seznamu že 9.744 otrok iz Slovenije in Bosne in Hercegovine, njihovo število pa bo najbrž še nekoliko naraslo, pravijo organizatorji.

Božiček za en dan tudi v Zasavju

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...