2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoBosta Švagan in Žlak našla rešitev za Spekter?

Bosta Švagan in Žlak našla rešitev za Spekter?

Janez Žlak

“Ne vem, kdaj bo objavljen razpis za prodajo Spektra, časa je malo, zagotovo pa ne bo prodan do 30. marca, ko mora biti v celoti poplačan dolg RTH vsem bankam. Čakamo na zeleno luč, še vedno se usklajuje razpisna dokumentacija,” pravi direktor RTH Janez Žlak, ki se je včeraj sestal s predstavniki Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Dolg bankam bo treba poravnati

“Sicer smo bili uspešni s prodajo drugega premoženja RTH, vendar to zaenkrat še ne zadošča za poplačilo dolga bankam,” pravi Žlak. Vsekakor si na RTH želijo čimprejšnjo prodajo Spektra, za katerega želijo iztržiti čim več, izklicna cena naj bi bila najmanj 11 milijonov evrov. Kaže pa, da bo zaradi zavlačevanja z razpisom za prodajo Spektra, ki je bil napovedan že za konec lanskega leta, RTH moral banke prositi za odlog plačila.

Spekter

Še vedno je možno, da se podjetje Spekter, ki upravlja več kot 3.000 stanovanj v Zasavju, prenese na Stanovanjski sklad RS, vendar Žlak njihovega odgovora, kljub večkratnim pogovorom na to temo, še nima. Na odgovor Stanovanjskega sklada čakamo tudi mi.

Bo Spekter kupila občina Zagorje?

Matjaž Švagan

Pokazala pa se je še ena možnost, in sicer, da bi Spekter odkupila občina Zagorje.

Kako realna je ta možnost, smo vprašali zagorskega župana Matjaža Švagana. “Odkup Spektra je povsem realna možnost, seveda pa je vse odvisno od postavljene cene. S tem bi zagotovili socialno varnost za več tisoč Zasavcev, ki so se odrekali za to, da so bila ta stanovanja zgrajena.”

Pravzaprav, pravi Švagan, obstajajo štiri možnosti. Meni, da je najboljša ta, da Spekter odkupi Stanovanjski sklad RS. Druga je ta, da po zaprtju RTH leta 2018 država Spekter preda v brezplačno last zasavskim občinam. Tretja možnost je, da Spekter odkupi občina Zagorje, četrta pa, da se za skupen odkup odločijo vse tri zasavske občine. A po besedah Švagana se o tej možnosti župani še niso pogovarjali. Se bosta pa še danes pogovora na to temo lotila z direktorjem RTH.

SORODNI ČLANKI:

Spekter v prodajo, kaj bo z najemniki

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...