-- OGLAŠEVANJE --

Bodo divjaki spet ‘stopili’ na gas?

-- OGLAŠEVANJE --

Sistem merjenja povprečne hitrosti vožnje na odseku štajerske avtoceste čez Trojane, ki je ‘lovil’ prehitre voznike, ne deluje več.

Okvarila se je namreč ena od kamer, zato so sistem, ki sta ga imela Dars in Policija v začasni uporabi, oktobra vrnili dobavitelju, podjetju Intermatic.

Večinoma le še manjše prekoračitve

“Pilotni sistem na Trojanah, na podlagi katerega je Policija izrekala globe kršiteljem, se je izkazal za dobrega pri umirjanju hitrosti vožnje in povečanju prometne varnosti,” pravijo na Darsu.

Kljub temu Policija dnevno prejme več kot 200 obvestil o kršitvah najvišje dovoljene hitrosti 108 km/h, pri čemer gre večinoma za manjše prekoračitve. Glede na stanje pred namestitvijo sistema, ko je hitrost 110 km/h prekoračilo 30 odstotkov vseh vozil, predstavlja sedanje stanje bistveno izboljšanje.

Nov sistem merjenja hitrosti prihodnje leto

Uporabnike avtocest Dars poziva, da še naprej spoštujejo predpisano hitrost oziroma vožnjo prilagodijo razmeram na avtocesti. Hitrost je namreč eden od poglavitnih faktorjev, ki vplivajo na varen potek prometa. Neprilagojena hitrost je pogost vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, katerih reševanje terja zapore cest in posledično dolge zastoje.

Je pa po podatkih Dars odsek štajerske avtoceste A1 čez Trojane predviden tudi za nov sistem merjenja povprečne hitrosti. Nov sistem bo nameščen do začetka poletja 2018 in bo zaobjel vse štiri predore na odseku med Vranskim in Blagovico ter obe smerni vozišči avtoceste, proti Ljubljani in proti Mariboru.

SORODNI ČLANKI:

Za divjanje čez Trojane kazni že prihodnji teden

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --