12 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoBo država "šenkala" 2 mio € Zasavcem?

Bo država “šenkala” 2 mio € Zasavcem?

Gre za rudniško lastnino, ki je bil zgrajena v letih rudniškega razcveta, pogosto tudi s samoprispevki in "lastnimi" rokami lokalne skupnosti.

Hrastniški župan in trboveljska županja sta sestavila seznam, kaj bi želeli, da rudnik oziroma država brezplačno prenese na lokalno skupnost.

Zadnjo bo rekla mati država

Na včerajšnji tiskovni konferenci je direktor Rudnika Trbovlje Hrastnik Janez Žlak povedal, da sam s predajo premoženja nima težav, poiskati bo rešitev, podprto z zakonodajo. “Sam tega ne smem početi” je nadaljeval in pojasnil, da je želje oziroma seznam občin posredoval državi.

rth-rudnik-janez-zlak-17Naštete nepremičnine skupaj po cenitvi znašajo 2,1 milijona evrov. Bodo pa le te, tudi če jih občine dobijo zastonj, postale breme. Marsikaj bo potrebno obnoviti, sanirati, plačevati tekoče stroške in davek.

Prvi korak bo prenos nepremičnin iz rudnika na državo, a zato mora v istem znesku država rudniku zagotoviti sredstva. In tudi, če se bo to zgodilo, še ne pomeni, da bo država naredila brezplačen prenos, nam pojasni prvi mož rudnika.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...