22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2Bivši dijaki GESŠ izvedli naravoslovno popoldne

Bivši dijaki GESŠ izvedli naravoslovno popoldne

Včeraj, v četrtek, 9. septembra, so na GESŠ Trbovlje pripravili naravoslovno popoldne. Vabilu so se odzvali njihovi štirje nekdanji dijaki in navzočim pripravili zanimiva predavanja s svojih študijskih oziroma delovnih področij.

Ob 16.00 je Jure Mravlje (magister biologije) začel s predavanjem in z delavnico, kateri je nadel ime Skrivnostno sožitje v podzemlju – čudoviti svet mikoriznih gliv, ob 17.15 je Ema Kurent (študentka farmacije) nadaljevala s farmacijo in v okviru projekta InterAKCIJA storila nekaj korako k ozaveščanju srednješolcev o posledicah in nevarnostih interakcij alkohola, drog, hrane in drugih živil s pogosto uporabljenimi zdravili ter o nevarnosti souporabe različnih zdravil.

Ob 18.15 so prisluhnili Niki Mlinarič (magistrica fizike), ki jim je nazorno predstavila »fizikalno intuicijo«, saj jih je popeljala v poseben način razmišljanja, s katerim se lahko lotimo raznovrstnih kompleksnih problemov.

Na koncu pa jih je Peter Adamič (dr. medicine) seznanil s pisanim področjem nalezljivih bolezni, ki so v zadnjih dveh letih izrazito vplivale na naš vsakdan. Od koronavirusa in izzivov, ki jih te bolezni predstavljajo v svetu migracij, do vsega, kar jih je zanimalo o spolno prenosljivih okužbah.

“Vsi štirje predavatelji so prijazno odgovarjali tudi na vprašanja dijakov. Prisotni smo bili navdušeni nad njihovo strokovnostjo, učitelji pa še posebej ponosni, da so bili nekoč dijaki naše šole,” je zaključila Majda Škrinar Majdič.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...