-- OGLAŠEVANJE --

Betonski podpornik, kjer je Sava najgloblja, že močno spodkopan

Nujno potrebna obnova dotrajanega lesenega mostu čez reko Savo v naselju Sava pri Litiji bo na vrsti prihodnje leto.

-- OGLAŠEVANJE --

“Tehnična dokumentacija bo predvidoma izdelana do konca avgusta. Po prejemu dokumentacije bomo pripravili in izvedli javno naročilo za izvedbo del sanacije mostu in predvidoma še v letošnjem letu podpisali pogodbo z izbranim izvajalcem in v letu 2018 izvedli sanacijo mostu,” napoveduje direktorica občinske uprave Litija Meta Ponebšek.

Betonski podpornik močno spodkopan

Meta Ponebšek

Po besedah Ponebškove celoten obseg potrebnih del zaenkrat še ni znan: “jasno pa je, da bo potrebna sanacija dveh betonskih podpornikov, povozne površine in nekaterih nosilnih lesenih delov konstrukcije.” 

Prvi pregled betonske podporne konstrukcije so v aprilu letos izvedli potapljači iz Kluba za podvodne dejavnosti Trebnje. “Ugotovljeno je bilo, da je betonski podpornik, ki se nahaja na delu, kjer je Sava najgloblja, že kar močno spodkopan in da je potrebna sanacija. Poleg tega je bila ugotovljena manjša poškodba še na enem podporniku,” pravi Ponebškova.

Pregled lesene konstrukcije mostu

S podjetjem IKB je bila sklenjena pogodba za izvedbo tehnične dokumentacije za sanacijo celotnega mostu. V okviru tega bodo izvedli gradbeni posnetek lesene premostitvene konstrukcije in opornikov skupaj z izdelavo grafične dokumentacije obstoječega stanja, geodetski posnetek območja mostu, brežin in cestnega priključka.

Opravili bodo tudi detajlni pregled lesene konstrukcije mostu; se lotili projekta sanacije temeljev vmesnih opornikov in premostitvene konstrukcije, lesene mostne konstrukcije in vmesnih mostnih opornikov. Pripravili bodo tudi načrt začasne gradbiščne dostopne ceste na desnem bregu reke Save in projektantski popis del s predizmerami in oceno stroškov.

Zavijalni pas še vedno na čakanju

Uvoz levo na most iz regionalne ceste je še vedno na čakanju. Z Direkcijo RS za infrastrukturo je bil, na zahtevo občine Litija, opravljen ogled stanja na G2-108 pri mostu. “Kljub ponovni ugotovitvi, da je zatečeno stanje nevarno, smo dobili le obljubo, da bodo skušali investicijo uvrstiti v njihove programe za prihodnja leta.”

SORODNI ČLANKI:

Ne bo rešitve, dokler se nekaj ne zgodi …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --