-- OGLAŠEVANJE --

Avtobusni prevozi z Vač in Gabrovke bodo po novem plačljivi

Brezplačni avtobusni prevozi, ki od leta 2018 vozijo na relacijah Vače-Litija in Gabrovka-Litija bodo od 1. julija dalje plačljivi. A ne za vse.

-- OGLAŠEVANJE --

Zaradi novih koncesijskih pogodb za izvajanje avtobusnega javnega potniškega prometa, ki stopijo v veljavo z julijem, bo prišlo do sprememb pri upravljanju, izvajanju in uporabi storitev za potnike, so sporočili iz Občine Litija. Prevoze na omenjenih relacijah bo po novem izvajal Nomago.

Bistvena novost za potnike je, da se s 1. 7. 2024 uvajajo vozovnice.

Prevozi bodo še vedno brezplačni za upokojence, starejše, invalide in vojne veterane. Dijaki in Študenti bodo lahko uveljavljali subvencije. “Mesečne vozovnice so na prodaj na železniških postajah, kjer naj študentje in dijaki vprašajo za ugodnosti, ki jim pripadajo,” je poudarila Marjana Weilgoni Anžel iz Občine Litija. Kako točno bodo osebe, ki jim po Zakonu o prevozih v cestnem prometu pripada brezplačni prevoz, dokazovale svojo upravičenost do neplačila vozovnic, na Občini še ne vedo. “Točnih informacij še nimamo, niti potrjenega voznega reda,” je povedala Weilgoni Anžel in dodala, da bodo vse podatke objavili na spletni strani Občine, takoj ko jih dobijo.

Sicer se vozni red zaenkrat ne bo bistveno spremenil, je še dejala Weilgoni Anžel. Žal pa bo Slivna za nekaj časa ostala brez avtobusne povezave, “saj nima uradnega avtobusnega postajališča. Na Občini smo že pričeli s postopkom uvedbe le-tega. Ker pa so postopki dolgotrajni, bo Slivna za nekaj časa brez postaje. Takoj, ko bo mogoče, bomo postajališče dodali v vozni red”.

Cene enkratnih vozovnic

Razdalja v kilometrih do 5 5 do 10 10 do 15 15 do 20
Cena vozovnice v evrih 1,30 1,70 2,10 2,50

Tarifa prevoznin, vir: obvestilo Občine Litija

Cena vozovnice se za vsakih nadaljnjih 5 kilometrov poveča za 0,40 evra.

Za dobrih 24 kilometrov v Zasavju z javnim prevozom vsaj 2 uri in 3x prestop

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --