-- OGLAŠEVANJE --

Anonimna prijava brez osnove, brez dokazov

-- OGLAŠEVANJE --

Ali gre le za užaljene zaposlene, ki so se jim zatresli stolčki ali je županja prekoračila pooblastila?Na obtožbe, ki so včeraj v obliki anonimnega pisma prispele na naslov našega uredništva, se je danes odzvala tudi županja Jasna Gabrič oziroma kar Občina Trbovlje.

Navedbe iz anonimke 'odločno' zavračajo, 'saj nimajo nikakršnega temelja in predstavljajo le navedbe, ki nimajo ne osnove in ne dokazov' so v sporočilu medijem zapisali na občini.

Anonimke prednost pred uradnim odgovorom?

Občina medijem očita neenako obravnavo, saj naj bi anonimki dajali prednost pred uradnim odgovorom Občine Trbovlje. Že pred prejemom anonimke, torej v petek pa smo na občino poslali vprašanja povezana z odpuščanji ter jih pred včerajšnjo objavo poslali še enkrat, vendar odgovora do tega danes nismo dobili.

Skratka, zaradi razjasnitve so se na občini odločili, da se glede očitkov javno opredelijo. Najprej pojasnilo glede županove tajnice: 'ni bila prestavljena na drugo delovno mesto, kaj šele na štiri' pojasnjujejo, saj naj bi zaradi povečanega obsega del in predvidene daljše bolniške odsotnosti delavka za nespremenjeno plačo opravljala le drugo delo.

Direktorji občinske uprave imajo pogodbe za določen čas, ki so vezane na županske mandate in tudi prejšnja župana sta 'na podlagi zakonske določbe razrešila direktorja v enem letu brez krivdnega razloga in brez zagotovitve druge zaposlitve'. Da se o tem res ni pisalo, smo preverili tudi na spletnem brskalniku.

Županja se je odločila, da se bo na službene poti vozila sama, saj ima izpit za avto in ne vidi potrebe, da bi imela zaposleno osebo v ta namen. Kot pojasnjujejo na občini so šoferju skladno z njegovo izobrazbo in izkušnjami poiskali dodatne zadolžitve, da mu zapolnijo polni delovni čas.

Pridobivanje pravnih mnenj je stalna praksa, ki je veljala že v preteklosti, poudarjajo na občini glede plačanih računov zunanjim odvetniškim pisarnam. Poleg tega občina menda nima zaposlene 4 pravnike, kot navaja anonimnež.

In zakaj odpuščanje dveh sodelavcev?

Gabričeva pojasnjuje, da je na delovnih mestih, 'ki sta neposredno povezani z gradbenimi deli potrebno zaposliti strokovno usposobljene ljudi. Na teh dveh delovnih mestih, kot je zapisano zgoraj sta zaposlena rudarski tehnik in bolonjski magister logistike' ob tem pa še v pismo zapišejo, da 'javnost lahko sama presodi upravičenost glede te odločitve.'

Pa še navedbe glede čistilk – kot pojasnjujejo na občini jim je bil ponujen sporazum o prezaposlitvi pri drugem delodajalcu kar so vse tri zavrnile. Na občini so se želeli, podobno kot drugje, poslužiti čistilnih servisov, ki so občutno cenejši.

Občina Trbovlje: 'Navedbe glede šikaniranja zaposlenih ostro zavračamo in poudarjamo, da gre v anonimni prijavi lahko tudi za enega ali dva užaljena zaposlena, kar nikakor ne odraža dejanskega stanja na Občini Trbovlje'

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --