8.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoAnnemarie Jerman po 19 letih gledališča: Leta hitro tečejo

Annemarie Jerman po 19 letih gledališča: Leta hitro tečejo

V prejšnjem tednu so v Trbovljah najbolj zvestim gledališčnikom podelili Linhartove značke. Te za gledališko in lutkovno dejavnost podeljuje Javni sklad za kulturne dejavnosti. Najvišjo, zlato je prejela Annemarie Jerman, ki že 19 let deluje v Mladinskem gledališču Svoboda Trbovlje

Ko se enkrat včlaniš v gledališče je težko oditi. Leta pa med tem hitro tečejo.”

Annemarie Jerman in Blaž Rojko

29-letna Annemarie Jerman v gledališču tako ali drugače ustvarja že od svojega 10. leta. Pravi, da je takšnih nagrad zelo vesela. “Meni to veliko pomeni. Lepo je, da si vsake toliko časa za svoje udejstvovanje opomnjen in opažen tudi s strani drugih.” Kdaj je minilo 19 let sploh ne ve, pove pa še, da je takšno priznanje tudi odlična motivacija za nadaljnje delo.

Na otvoritvi prenovljenih garderob je v imenu JSKD Trbovlje Blaž Rojko izbranim mladim umetnikom podelil Linhartove značke za kulturno udejstvovanje na gledaliških odrih. Bronasto podeljujejo za 5, srebrno za 10 in zlato za 15 ter častno za 30 let delovanja.

Za leto 2022 so iz MGST nagrado, ki nosi ime po Antonu Tomažu Linhartu ob Annemarie Jerman prejeli še: Eva Lisec, Rok Kreže, Nastja Abdič – bronasto značko. Živa Lisec, Mirza Ribič, Ana Hribšek  – srebrno značko. Tjaša Šuligoj, Ana Kodrič, Kaja Čop, Maša Kafel Zdovc, Katra Kozinc, Nik Solina ter Brane Solina – zlato značko.Brane in Nik Solina na gledaliških odrih delujeta že 22 let in sta izmed vseh letošnjih nagrajencev trenutno člana z najdaljšim stažem pri Mladinskem gledališču Svoboda, obenem pa tudi najbližje prestižni častni Linhartovi znački.

Svobodnice za lahko noč otrok in svetlejšo prihodnost mladih trboveljskih umetnikov

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...