-- OGLAŠEVANJE --

Svobodnice za lahko noč otrok in svetlejšo prihodnost mladih trboveljskih umetnikov

-- OGLAŠEVANJE --

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje ima med svojimi obveznostmi velik zalogaj oskrbe kulturnega doma Svoboda. Polni kreativnih idej so prišli do zamisli, kako bi s pomočjo branja pravljic prišli do denarja za nadaljnje delovanje.

Prenove garderob, položnice za ogrevanje v višave

Trenutno v lastni režiji prenavljajo garderobe Doma Svobode. Cene materiala so se v zadnjem času povišale, povišala pa se je tudi električna energija. Največ denarja, kot že prejšnja leta, trenutno porabijo za ogrevanje velikega objekta, v katerem gledališče domuje.

Po besedah predsednice gledališke sekcije MGST Tjaše Šuligoj so primorani iskati alternativne načine zbiranja denarja, saj zgolj mesečni račun stroškov pri vzdrževanju Doma Svobode znašajo dobrih 1500 evrov. Za kritje si pomagajo s članarinami, izvajanjem kulturnega programa in donacijami. Včasih pa tudi s svojo iznajdljivostjo in idejami.

Od koledarja do pravljic

Lansko leto so si pomagali s prodajo koledarja, ki so ga izdelali sami. Letos pa so se odločili za projekt z naslovom Svobodnice za lahko noč. Gre za zbirko osmih slovenskih pravljic, ki so jih prebrali izkušeni bralci pravljic in jih posneli na USB ključek. Z nakupom Svobodnic lahko vsak občan podpre delovanje Kulturnega društva Svoboda Trbovlje. Zamisel o Svobodnicah se je začela razvijati že konec poletja, ko je na idejo prišla Ana Hribšek, dolgoletna članica in mentorica otroške skupine.

Pri projektu sodeluje odrasla skupina članov gledališča. Nekateri so vključeni na organizacijski ravni, najbolj izpostavljene in vidne oziroma slišane pa so zagotovo bralke. To so Ana Kodrič, Anja Lenart, Ivana Majcen, Katarina Pajer Povh, Nina Žagar, Nives Knific in Katra Kozinc. Te imajo za seboj že kar lepo število prebranih otroških zgodb in pravljic, ki pa so pred finalnim snemanjem opravile bralne vaje z dolgoletno članico in tudi ravnateljico osnovne šole Pajer Povhovo. Za grafično podobo je poskrbela likovno nadarjena članica društva Nastja Abdič.

 

Naslovi pravljic ostanejo skrivnost do prvega poslušanja …

Precej hitro smo se odločili, da bodo pravljice ljudske. Takšne, ki so že malce pozabljene, pa si vseeno zaslužijo svoje mesto v otroških spominih. Na pripravljalne sestanke smo prinesli nekaj zbirk ljudskih pravljic, jih prebrali in se na podlagi njihove teme, sporočila in dolžine odločili, katere bodo postale Svobodnice.” Naslove izbranih pravljic izve le tisti, ki vzame Svobodnice pod svojo streho. “Naj to ostane skrivnost, saj bo tako poslušanje pravljic mnogo bolj razburljivo,” še dodajo gledališčniki.

Pravljice so glasovno zaživele v studijskih prostorih, ki so jih Mladinskemu gledališču Svoboda odstopili na lokalnem radiu. “Proces snemanja je potekal zelo mirno, organizirano. Res je užitek ustvarjati in biti del zgodbe takšnih projektov,” so za konec sporočili iz Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje.

Cena USB ključka s pravljicami, zapakiranega v lični škatlici, je 15 evrov. V primeru nakupa 5 ključkov ali več je cena 10 evrov na kos. Prednaročila sprejemajo na: svobodatrbovlje@gmail.com

Na oder premierno stopajo mladi trboveljski gledališčniki

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --