-- OGLAŠEVANJE --

Občinski svetniki potrdili predlog, da bodo ambulante manjkrat odprte popoldan

-- OGLAŠEVANJE --

V imenu zagorskih zobozdravstvenih ambulant je 9 zobozdravnikov – zaposlenih v ZD Zagorje kot tudi koncesionarjev pripravilo pobudo za zmanjšanje obsega popoldanskega delovnega časa. Za izvedbo spremembe so morali pridobiti pozitivno mnenje lokalne skupnosti, in jo tudi včeraj na občinskem svetu dobili.

Po pravilih zdravstvene zavarovalnice mora zobozdravstvena ambulanta 20 odstotkov obsega ordinacijskega časa opravljati po 16. uri. Ta delež se lahko zmanjša le, če je dopoldanski čas za zavarovance prijaznejši – kar je v tem primeru precej subjektivno, glede na to, da o tem pacientov ni vprašal nihče. Druga, odločilna točka pa je, soglasje lokalne skupnosti. Zagorski zobozdravniki so situacijo predstavili na včerajšnji občinski seji, kjer so svetniki predlogu tudi prikimali.

Še vedno dežurstva vse popoldneve v tednu

Ob tem pa ekipa zobozdravnikov zagotavlja pacientom, da to ne bo vplivalo na delovanje dežurne ambulante, ki bo občanom na voljo vse dni – od ponedeljka do petka – dopoldan in popoldan.

Nov sistem dela ne bo obveljal v vseh ambulantah. Določenim zobozdravstvenim delavcem je ljubši popoldanski delovni čas, zato predlagajo, da se lahko vsak izvajalec zobozdravstvene storitve odloči sam, ali bo delal popoldne dvakrat ali le enkrat tedensko. Ob tem so še poudarili, da v Zasavju le v zagorskem zdravstvenem domu pokrivajo bolečine tudi ob petkih popoldan – in tako naj bi tudi ostalo.

Podobna situacija je bila pred dvema letoma v isti zdravstveni ustanovi, glede splošnih ambulant. Ambulante so takrat, namesto dvakrat tedensko popoldan, določile popoldansko delo za le en dan v tednu. Ne glede na omenjeno pa so zagorske pediatrinje, ki so bile takrat le tri, svoje urnike uredile na način, da je štirikrat tedensko popoldan dostopen tudi pediater – enako kot je bilo pred spremembo urnika.

Burna razprava o zagorskih ambulantah, ki bodo delale več dopoldan in manj popoldan

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --