20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoAKTUALNO: Zaprti lokali v rdečih regijah, odprte gostilne v namestitvenih obratih

AKTUALNO: Zaprti lokali v rdečih regijah, odprte gostilne v namestitvenih obratih

Podpredsednik Vlade in gospodarski minister Zdravko Počivalšek predstavlja ukrepe, ki jih bo občutilo gospodarstvo.

12:30 – Nov odlok velja z jutrišnjim dnem določa glede na obarvanost regije. Za regije, ki niso v rdeči coni – število oseb v frizerskih in kozmetičnih salonih omejimo na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko. fitnes in zaprti športni objekti velja enako. Med 6. in 22. uro še vedno gostinska dejavnost.

Za rdeče regije pa prepovedano ponujanje storitev v zaprtih športnih objektih in gostinskih obratih – to velja za vse – gostilne, restavracije, kavarne…Ne velja pa to v nastanitvenih obratov, kjer bo med 6. in 22. uro možno opravljati gostinsko dejavnost vendar le za goste, ki bivajo pri njih. Opravljanje bo dovoljeno le za mizami in med osebami mora biti 1,5 metra – razen isto gospodinjstvo.

Dovoljena bo dostava hrane in pijače. V prostoru, kjer se opravlja frizerska in kozmetična dejavnost, naenkrat lahko sprejmejo le eno osebo.

Danes naj bi sprejeli ukrepe iz petega protikorona paketa, je še napovedal Počivalšek.

Zaradi novih ukrepov bo treba zagotoviti nadomestilo. Če to ne bo v 5 paketu, bo pripravljen še en paket.

Kakšni so podatki o okužbah v gostinskih lokalih? V samem industrijskem delu gospodarstva je bila situacija zgledna. Razen v eni prehrambeni industriji. Povsod kjer je pa druženje med različnimi skupinami in po naših podatkih imamo takšne informacije tudi iz drugih držav, zato smo ocenili, da je to območje večjega tveganja.

Virus je ušel iz kontrole, pravi minister, in je treba na vseh področjih zajeziti možnosti okužbe.

Fitnes centri odprti povsod je dejala Kustečeva in da bo omejitev 20 kvadratnih metrov, Počivalšek pa je povedal drugače – torej da v rdečih regijah fitnes centri lahko sprejmejo le eno osebo na prostor (in ne velja 20 m2).

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...