-- OGLAŠEVANJE --

61-letni Trboveljčan je žalil pol mlajšega Zagorjana in vanj vrgel kozarec

-- OGLAŠEVANJE --

Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog posredovali še:

PP Zagorje ob Savi

V petek so bili obveščeni o drzni tatvini ženske torbice z vsebino, katero je neznani storilec izvršil iz osebnega avtomobila, v katerem se je nahajal mlajši otrok oškodovanke. Policisti še zbirajo obvestila o neznanem storilcu. Obveščeni so bili tudi o tatvini hidravličnega udarnega kladiva z gradbišča na območju Zagorja ob Savi. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo

Prav tako so obravnavali tri prometne nesreče, v dveh primerih so zaradi majhnih poškodb izdali obvestilo o odstopu udeležencem. V enem primeru pa še zbirajo obvestila za pobeglim voznikom. V nočnem času pa so policisti intervenirali na območju Izlak zaradi glasne glasbe. Ker je kršitelj glasbo takoj utišal, mu je bilo izrečeno opozorilo.

V soboto so prejeli anonimno obvestilo, da je na območju gradbišča kolesarske steze v Zagorju ob Savi razkopano vozišče tako, da promet ni mogoč. Policisti so preverili omenjeno gradbišče, kjer pa posebnosti niso ugotovili. Občanka je isti dan policistom izročila še najdeno prometno dovoljenje, ki bo vrnjeno lastniku.

V nedeljo, nekaj pred 15. uro se je na cesti od Dobrljevega proti Čemšeniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena  kolesarka, ki je zaradi še neugotovljenega razloga padla in se huje telesno poškodovala. S helikopterjem je bila prepeljana v UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju, njeno življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja Poslovne goljufije, ker izvajalec del ni izpolnil svojih pogodbenih obveznosti, kljub plačilu naročnika in ga s tem oškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

PP Litija

V petek dopoldan so litijski policisti obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, in sicer je do sedaj neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Po vseh zbranih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

Okoli 17.30 ure so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na glavni cesti iz smeri Litije proti Spodnjem logu, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno z vozišča, trčil v cestni smernik in z vozilom obstal na brežini, nato pa kraj peš zapustil. Policisti zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo dopoldan so v okolici Litije obravnavali vlom v skedenj. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v obdobju tega meseca vlomil v skedenj ob zapuščeni hiši. V nadaljevanju je pregledal notranjost skednja in iz njega odtujil dva podaljševalna kabla, baterijski vrtalnik neznane znamke in sekiro. Po vseh zbranih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

PP Hrastnik

V nedeljo so bili policisti obveščeni o glasni glasbi v stanovanju. Na kraju so izrekli opozorilo. V postopku pa so imeli še voznika osebnih vozil, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Enemu je alkotest pokazal rezultat 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku, drugemu pa 0,37 mg/l. Obema je bila začasno prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

PP Trbovlje

V petek v dnevnem času so obravnavali verbalni spor med občanoma. Po vseh ugotovljenih okoliščinah bo izveden prekrškovni postopek. Obravnavali so tudi prijavo nasilja med mladoletnimi občani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo in center za socialno delo.

V nočnem času so prav tako obravnavali besedni spor med občanoma. Po vseh ugotovljenih okoliščinah bo izveden prekrškovni postopek, kasneje pa so obravnavali še voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal rezultat 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto so prejeli prijavo poškodovanja osebnega vozila, in sicer je neznanec z ostrim predmetom poškodoval lak vozila in povzročil za okoli 1000 evrov materialne škode. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policisti so posredovali tudi v primeru, ko je 61-letni občan Trbovelj žalil 30-letnega občana Zagorja ob Savi ter mu ob tem v ramo vrgel kozarec. Po vseh zbranih obvestilih s strani udeleženih sledi zoper kršitelja ustrezen ukrep. V nočnem času pa so obravnavali še besedni spor med 14-letnim mladoletnikom in 64-letnim občanom Trbovelj. Ker je bila pri obeh ugotovljena kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, je bil zoper mladoletnika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 64-letnemu udeležencu pa izdan plačilni nalog.

Med redno kontrolo prometa so ustavili 36-letno voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pod vplivom alkohola 0,56 mg/l. Voznici osebnega avtomobila so proti potrdilu odvzeli vozniško dovoljenje za 24 ur in izdali plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa.

V nočnem času so obravnavali kršitev nočnega miru in počitka s strani 38-letne občanke Trbovelj zaradi vpitja ter vrtenja glasne glasbe. Patrulja je zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru kršiteljici izdala plačilni nalog. Prav tako ponoči so med redno kontrolo prometa ustavili še 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola 0,61 mg/l. Vozniku osebnega avtomobila so odvzeli vozniško dovoljenje ter prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi pa še obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa.

SORODNI ČLANKI:

Spet nekaj novega: tatovi zdaj teren za krajo preverajajo že z droni?!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --