16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualno6 novih okužb v Trbovljah in 6 novih v Zagorju

6 novih okužb v Trbovljah in 6 novih v Zagorju

Hiter porast števila okuženih v državi se pozna tudi v Zasavju. Med včerajšnjimi testiranimi je bilo 6 novih okuženih v Zagorju, enako v Trbovljah ter štiri v Litiji in eno v Hrastniku. 

Hrastnik, ki je še ne toliko nazaj bil slovensko žarišče, ima trenutno v Zasavju najmanj aktivno okuženih – 16. Skupno zasavska regija (Litija, Zagorje, Trbovlje in Hrastnik) beleži 99 aktivnih okužb s koronavirusom. Radeška občina je ena redkih slovenskih, kjer aktivnih okužb trenutno nimajo.

V Zagorju in Trbovljah umrlih zaradi bolezni covid19 nimajo, v Litiji eden, največ pa v Hrastniku, kjer je koronavirus “napadel” Dom starejših, kjer je umrlo skupno 12 stanovalcev.

Pristojni so v torek potrdili največje število novih primerov do sedaj, in sicer 356. Opravili so 3998 testiranj, delež pozitivnih testov je bil 8,9-odstoten. V bolnišnicah je, zaradi koronavirusa 122 ljudi, 22 na intenzivni enoti.

V naslednjih dneh se obeta sprejem novih, ostrejših ukrepov.

Okužbe v VDC, zapirajo dnevno enoto

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...