23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualno6 novih okužb v Trbovljah in 6 novih v Zagorju

6 novih okužb v Trbovljah in 6 novih v Zagorju

Hiter porast števila okuženih v državi se pozna tudi v Zasavju. Med včerajšnjimi testiranimi je bilo 6 novih okuženih v Zagorju, enako v Trbovljah ter štiri v Litiji in eno v Hrastniku. 

Hrastnik, ki je še ne toliko nazaj bil slovensko žarišče, ima trenutno v Zasavju najmanj aktivno okuženih – 16. Skupno zasavska regija (Litija, Zagorje, Trbovlje in Hrastnik) beleži 99 aktivnih okužb s koronavirusom. Radeška občina je ena redkih slovenskih, kjer aktivnih okužb trenutno nimajo.

V Zagorju in Trbovljah umrlih zaradi bolezni covid19 nimajo, v Litiji eden, največ pa v Hrastniku, kjer je koronavirus “napadel” Dom starejših, kjer je umrlo skupno 12 stanovalcev.

Pristojni so v torek potrdili največje število novih primerov do sedaj, in sicer 356. Opravili so 3998 testiranj, delež pozitivnih testov je bil 8,9-odstoten. V bolnišnicah je, zaradi koronavirusa 122 ljudi, 22 na intenzivni enoti.

V naslednjih dneh se obeta sprejem novih, ostrejših ukrepov.

Okužbe v VDC, zapirajo dnevno enoto

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč