28.4 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoOkužbe v VDC, zapirajo dnevno enoto

Okužbe v VDC, zapirajo dnevno enoto

Zabeleženi sta dve okužbi med zaposlenimi in ena med uporabniki. Danes testiranja vseh zaposlenih in tistih v institucionalnem varstvu.

Včeraj je zaposleni iz VDC Zagorje, ki v zadnjem tednu sicer ni bil v službi, prejel informacijo o okužbi s koronavirusom. V istem dnevu je pozitiven test prejel tudi eden od uporabnikov. Po informacijah iz ustanove, se oba dobro počutita.

Kot poroča direktorica Špela Režun se tudi vsi ostali uporabniki v VDC-ju dobro počutijo in upa, da tako tudi ostane.

Za tvegane stike v upravi so že včeraj naredili samoizolacijo, da bi preventivno poskrbeli za preprečitev širjenja okužbe. Strogo upoštevajo vse varnostne protokole, ki jih imamo. Zagotavljajo nemešanje skupin in kadra. V primeru znakov bolezni, slabega počutja pa tako uporabniki dnevnih enot, kot zaposleni ostanejo doma in se testirajo.

Danes pa so sporočili še o eni okužbi pri zaposleni v upravi zavoda in, »ker ne moremo ločiti čistih in nečistih poti do enote bivanja v mansardi v isti zgradbi z današnjim dnem dnevno enoto v Zagorju zapiramo« je sporočila direktorica, ki je tista druga iz uprave pozitivna. Tudi sama se dobro počuti, le boli jo glava, je sporočila vsem svojim kontaktom.

Litija ostaja odprta, prav tako pa bo v Zagorju poskrbljeno za nujna varstva. Dnevno enoto v Zagorju bodo medtem temeljito razkužili.

Vsi zaposleni in stanovalci institucionalnega varstva se bodo danes testirali, še izvemo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...