-- OGLAŠEVANJE --

30 zelenih velikanov pride v Zasavje

Na 30 ekoloških otokih v občinah Hrastnik, Litija, Radeče, Šmartno pri Litiji, Trbovlje in Zagorje ob Savi so občani dobili nove zelene ulične zbiralnike za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij.

-- OGLAŠEVANJE --

Najprej delavnica, nato postavitev

Delavnica v Mladinskem centru Trbovlje.
Delavnica v Mladinskem centru Trbovlje.

Začelo se je z delavnico za mlade v Mladinskem centru Trbovlje z namenom predstavitve zelenih velikanov in pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami čim večjemu številu občanov, tudi mladim.

Nosilec projekta je podjetje Zeos, kjer pravijo: “Projekt nagovarja potrošnike naj skrbno ravnajo z e-odpadki in odpadnimi baterijami preko na novo vzpostavljene občanom prijazne mreže zbiranja tovrstnih odpadkov, ki nastaja širom Slovenije”. Zeleni velikani, kot jim pravijo, so namenjeni oddaji manjših e-odpadkov in odpadnih baterij.

Lokacije zelenih velikanov na spletnem zemljevidu

zeos zabojniki2Po besedah Emila Šehiča, direktorja družbe Zeos je 7 zbiralnikov v Litiji, po pet v Trbovljah, Zagorju, Radečaj in Hrastniku in trije še v Šmartnem pri Litiji. Vse lokacije zabojnikov pa bodo označene na spletnem zemljevidu.

Navdušena, da bodo zabojniki del hrastniških ekoloških otokov, je tudi direktorica KSP Hrastnik Nives Venko, ki si želi, da bi tako napačno odvržene baterije in aparati našli svoje pravo mesto.

»S projektom dajemo občanom boljšo možnost izvornega ločevanja e-odpadkov in odpadnih baterij, saj jim s postavitvijo uličnih zbiralnikov na ekološke otoke, tako rekoč pred njihov dom, omogočimo prijaznejše zbiranje in s tem lepše okolje« je prepričan Rajko Meserko, župan občine Šmartno pri Litiji.

V Zasavje prihajajo ulični zabojniki za e-odpadke

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --