12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Zasavje prihajajo ulični zabojniki za e-odpadke

V Zasavje prihajajo ulični zabojniki za e-odpadke

Vse več je odsluženih elektronskih naprav, ki ostanejo nekje v omarah ali pa se znajdejo med “ostalimi odpadki”. S projektom E-cikliraj bi temu radi naredili konec.

zabojniki e-cikliraj zeosPodjetje Zeos želi po Sloveniji postaviti vsaj 400 zabojnikov, v katerih  bodo mesto našle elektronske naprave in odslužene baterije. Zabojniki prihajajo tudi v Zasavju. Zabojnike bodo po ekoloških otokih postavili tudi v Hrastniku, Zagorju, Trbovljah, Radečah, Šmartnem pri Litiji in Litiji.

Namen projekta je ozaveščanje ciljnih skupin o pomembnosti pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami ter vplivanje na spremembo njihovega vedenja ter vzpostavitev infrastrukturne mreže po Sloveniji za čimbolj preprosto in dosegljivo možnost ločevanja e-odpadkov in odpadnih baterij.

E-cikliraj

Emil Šehič, Zeos.
Emil Šehič, Zeos.

Podjetje ZEOS, ki je nosilen projekta v prvi vrsti spodbuja ločevanje e-odpadkov manjše velikosti v lokalni skupnosti, pravi vodja projekta in direktor družbe Emil Šehič.

Zastavljeni cilj pa postavitev 400 uličnih zbiralnikov, preko 45 tako imenovanih zelenih kotov v trgovskih centrih ter zbiranje in ozaveščanje na podeželju v vseh slovenskih regijah.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...