5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualno30% popust za nakup Sijaj-a

30% popust za nakup Sijaj-a

Kupca, ki bi bil pripravljen odšteti dobrih 600 tisoč evrov za hrastniško proizvodnjo svetil ni na spregled, zato je upravitelj predlagal znižanje cene za 30 odstotkov.

Da zanimanja za nakup Sijaja ni in da bo potrebna že tretja prodaja, nam je povedal Tomaž Kos, ki vodi postopek stečaja nekdanjega velikana svetil.

Sijaj v stečaj na predlog zaposlenih

Delavci upniki so, zaradi večmesečnega neprejemanja plač predlagali stečajni postopek, ki se je začel 10.  10. 2013. S stečajem se je strinjal tudi 95 odstotni lastnika in predsednik uprave družbe Renato Krajnc, sicer nekdanji predsednik uprave Prevent Global, ki je prav tako v stečaju.

Konec leta 2014 izguba 100 tisoč evrov                                                  

V času od začetka stečaja podjetja svetil do konca lanskega leta je stečajnemu upravitelju uspelo ustvariti debelih 200 tisoč evrov prihodkov,  ki pa se ob zmanjšanju za izplačilo plač okoli 70 tisoč evrov in ob upoštevanju  izločitve osnovnih sredstev, zalog in terjatev, kar skupaj znaša nekaj več kot 130 tisoč evrov ter stroškov postopka stečaja 100 tisoč evrov prelijejo v čisto izgubo nekaj evrov manj kot 100 tisoč evrov.

sijaj hrastnik

 

Namesto 600 za Sijaj le še 400 tisoč evrov

Po neuspelih prodajah upravitelj predlaga prodajo podjetja za manjši znesek kot ga upniki pričakujejo, zato morajo ločitveni upniki njegov predlog odobriti.

Tomaž Kos

V Hrastniku ostajajo pisarne in proizvodni prostori, kjer gre za 21 različnih parcel in kar 321 premičnin ter blagovne znamke Sijaj, Domo in Help. V novem predlogu prodaje, upravitelj predlaga prodajo tovarniškega kompleksa skupaj z premičninami in blagovnimi znamkami za 30 odstotkov nižjo ceno.

Ocenjena likvidacijska vrednosti nepremičnin znaša 577 tisoč evrov, tržna vrednost premičnin in blagovnih znamk skoraj 16 tisoč in pol, tržna vrednost 'kontejnerske trgovine' pa znaša dobrih 22 tisoč evrov. Na vse skupaj pa pripišemo še 30 odstotni popust in izhodiščna cena Sijaja bo ob strinjanju upnikov 431.116,70 evrov.

Foto: Tomaž Kos, stečajni upravitelj.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...