-- OGLAŠEVANJE --

Žnidaršič na sejo kar s pravnomočno sodbo

-- OGLAŠEVANJE --

V petek poteče mandat sedanjemu direktorju Komunale Trbovlje Milanu Žnidaršiču, a tudi po včerajšnji seji trboveljskega občinskega sveta, razpleta okoli direktorskega stolčka še ni videti.

Predsednik nadzornega sveta komunale Iztok Hribovšek, po novem samostojni svetnik in nič več član Liste za naše Trbovlje, z razširitvijo dnevnega reda seje s točko, s katero je želel doseči, da bi občinski svet naložil komunali, da zamenja dva člana nadzornega sveta, in županji, da naj zamenja enega člana nadzornega sveta, ter da naj ga občinski svet, kot skupščina podjetja, pooblasti, da podpiše pogodbo z novim direktorjem, ni uspel. 

Žnidaršič presenetil s sodbo

Iztok Hribovšek desno in Jože Pustoslemšek v sredini.
Milan Žnidaršič

Občinski svetniki namreč niso bili za to, da bi se odgovornosti nadzornega sveta komunale prenesle na svetnike. “To niti ni mogoče, saj občinski svet ne more razreševati nadzornikov, ki jih ni imenoval,” je dejala županja Jasna Gabrič.

Poleg tega je Žnidaršič presenetil s pravnomočno in izvršljivo sodbo Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki izpodbija sklep nadzornega sveta komunale, da za direktorja imenuje Jožeta Pustoslemška, ki naj bi bil ničen in brez pravnega učinka.

“Najel sem odvetniško hišo, ki je na sodišču izpodbijala sklep nadzornega sveta. Tožil sem komunalo in ne nadzorni svet. Gre za sodbo na podlagi pripoznave,” je pojasnil Žnidaršič. Sodbo naj bi pripoznal odvetnik komunale.

“Izbrana oseba ne ustreza vsem pogojem, zakaj bi o tem še debatirali. Sodišče je odločilo, da postopek izbire direktorja ni bil pravilen,” pa je dejal Samo Guzej.

‘Grebenje’ za funkcije

“Nihče ni večen, kaj se ‘grebete’ za funkcije, javni zavod ni osebna lastnina, ne morete obvladovati podjetja, ki ste ga obvladovali 20 let, še naslednja 4 leta. Morda je čas za nov veter. Dajmo priložnost drugemu direktorju,” pa je menila Alenka Forte.

“Gre za konstrukt in ne razumem, zakaj ljudje ne želijo slišati pravih dejstev. Odločali bodo odvetniki. Pogodbe z novim direktorjem ne smem podpisati sam, čeprav nekateri to trdijo. Iščemo nove rešitve,” pravi Hribovšek, ki ne namerava odstopiti kot prvi nadzornik komunale.

SORODNI ČLANKI:

Anonimke, ovadbe in sodišče z menjavo nadzornikov?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --