1.1 C
Trbovlje
četrtek, 9. februarja 2023
ZON.siAktualnoZnano, kaj se je zgodilo v petkovi nesreči, ki je za več...

Znano, kaj se je zgodilo v petkovi nesreči, ki je za več ur zaprla zasavko

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog minuli vikend obravnavali še:

 

PP Zagorje ob Savi:

V petek v dopoldanskem času so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, pri katerem je neznanec poškodoval vhodna vrata poslovnih prostorov. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nadaljevanju pa so bili policisti obveščeni o družinskem sporu, ki je posledica zdravstvenih težav obeh družinskih članov. O zadevi je bil obveščen pristojni Center za socialno delo.

Obvestilo o pokanju pirotehnike so na območju Zagorja ob Savi obravnavali policisti, ki pri kontroli kršitev s pirotehniko niso zaznali.

Odzvali so se tudi na anonimno prijavo o glasni glasbi, katere pa pri kontroli niso zaznali.

Kar dvakrat so bili zagorski policisti obveščeni o glasnem predvajanju glasbe, zato so kršiteljema izrekli ukrep, glasbo pa sta ugasnila.

 

PP Litija:

Na petkovo jutro so na relaciji Gradišče proti Strmecu policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega avtomobila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo so mu izdali plačilni nalog.

Okoli 9. ure je v naselju Šmartno pri Litiji prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Udeležena sta bila osebno vozilo in tovornjak. V prometni nesreči je nastala manjša materialna škoda. Ugotovljeno je bilo, da so izpolnjeni pogoji skladno s 4. odst. 111 čl. ZPrCP, zato so policisti odstopili od ogleda kraja nesreče

Do spora med sosedi v naselju Litija je prišlo v petek popoldan. Policisti bodo po zbranih obvestilih izvedli ustrezen postopek.

V večernih urah so bili obveščeni o sporu med občanoma. Kršitve javnega reda ali znakov kaznivih dejanj ni bilo ugotovljenih.

Pri večerni kontroli prometa so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0.92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog.

V nočnem času so prejeli prijavo o glasni glasbi v Jevnici, kjer pa kršitev ni bila ugotovljena.

Prometna nesreča z materialno škodo se je zgodilo v soboto. Voznik osebnega avtomobila je trčil v vozilo pred seboj, ta pa je trčil prav tako v vozilo spredaj. Povzročitelj je pobegnil iz kraja, vendar je bil kmalu izsleden. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ta je pokazal rezultat 0,90mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog.

Ponoči so policisti prejeli prijavo o glasni glasbi v Litiji. Na kraju je bilo kršitelju izrečeno opozorilo.

V naselju Litija so bile najdene kartice (Petrol klub, Nova KMB in zdravstvena kartica). Sestavljen je bil Zapisnik o najdenih stvareh, predmeti pa bodo vrnjeni lastniku.

Na PP Litija je v nedeljo prišla občanka in prinesla najdeno bančno kartico Nova KBM. Sprejet zapisnik o najdenih stvareh. Bančna kartica je bila vrnjena lastnici.

Na podlagi anonimnega sporočila so bili v nedeljo policisti obveščeni o nadlegovanju osebe. Znakov prekrška ali kaznivega dejanja ni bilo ugotovljenih.

 

PP Hrastnik:

Vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so v soboto zasegli vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

 

PP Trbovlje:

Na cesti med Trbovljam in Zagorjem ob Savi se je v petek okoli 11. ure zgodila prometna nesreča, v kateri so bili ta bila udeležena voznik osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik nepravilno prehiteval kolono vozil in čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je udeleženi voznik huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje  pa  ni  ogroženo. Lažje poškodovani so bili tudi povzročitelj in potnika v vozilu udeleženca.  Povzročitelju je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V večernem času so obravnavali kaznivo dejanje tatvine v trgovini v vrednosti okoli 200 evrov. Patrulja na kraju pripravila zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe oziroma predloga za pregon. Sledijo zbiranje obvestil in obveščanje pristojnega državnega tožilstva.

V nočnem času so obravnavali prijavo glasne glasbe v stanovanju ter motenje nočnega reda in miru.  Na kraju je bil ugotovljen prekršek, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Voznico osebnega vozila, pri kateri so ugotovili prekoračeno dovoljeno mejo alkohola v izdihanem zraku, so policisti obravnavali med redno kontrolo prometa v nočnem času. Vozila je pod vplivom alkohola in sicer je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zoper njo pa podan obdolžilni predlog na pristojno OS Trbovlje.

Sum povzročitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe so imeli hrastniški policisti v delu v soboto. Na kraju z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med osebama, kjer je občan večkrat udaril drugega. Sledijo zbiranje obvestil in obveščanje  pristojnega državnega tožilstva.

Tudi o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru so bili obveščeni v nočnem času,  kjer je bilo  zaradi kršitve javnega reda in miru, ter neupoštevanja zakonitega ukaza policistov, zoper osebo  odrejeno pridržanje po 2. odstavku 109. člena Zakona o prekrških. Izdan je bil tudi plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tomaž Berginc: Kljub vsem izzivom lanskega leta smo podirali rekorde

Rekordna prodaja, številke pa že tako daleč, da ciljno ravnino 200 milijonskega mejnika praktično vidijo v daljavi. Zaradi nadpovprečnega uspeha, ki ga Tomaž Berginc,...
X